Ugrás a tartalomhoz

Fényes győzelem a rangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nyíregyháza Spartacus FC – Mezőkövesd Zsóry SE
0-3 (0-2)


Kiváló teljesítményt nyújtva, ragyogó győzelmet ért el városunk felnőtt csapata a felsőházi rangadón Nyíregyházán.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 17. fordulójában rendkívül nehéz összecsapás várt Véber György együttesére, ugyanis tabellaszomszédok találkoztak a szabolcsi megyeszékhelyen. Csapatunk 16 játéknap után a dobogó 3. helyén állt 26 ponttal, míg a vendéglátók a 4. pozíciót foglalták el 25 egységgel, tehát a két együttest mindössze egyetlen pont választotta el egymástól.

Együttesünk egyáltalán nem kezdett megilletődöttem a közel 3000 hazai szurkoló által támogatott Nyíregyháza ellen a sóstói stadionban. Labdarúgóink már a kezdés után néhány perccel nagy helyzetet dolgoztak ki, miután Menougong átadását követően Hamar lőtt kapura, de Balogh kivédte a kövesdi csatár lövését. Véber György tanítványai alaposan meglepték Brekk János csapatát, melynek köszönhetően labdarúgóink fölényben játszottak az első negyedórában. Bognárék védekezésre kényszerítették a nyíregyháziakat, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani a hazai kapu előterében. A 19. percben viszont Hegedűs helyezkedett jól egy beívelésre, azonban az éles szögből kapura küldött fejesét Balogh nagy bravúrral szögletre mentette. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, amit elsőként Bajzát helyzete jelzett. A rutinos támadó a 16-os bal oldalánál vette át a labdát és jó szögből célozta meg a kövesdi ketrecet, de a lövése elkerülte a kaput. A hazaiak csatára a következő időszakban többször is veszélyeztetett. Bajzát első lövése jócskán célt tévesztett, majd nem sokkal később Szántai hárította magabiztosan az első fordulóban mesterhármast szerző csatár kísérletét. A játékrész utolsó negyedórájában a hazaiak mezőnyfölénye ellenére ismét együttesünk játszott veszélyesebben és kontrákból több lehetőség is adódott a gólszerzésre. Az első igazán veszélyes helyzet ebben a periódusban Bognár nevéhez fűződött, aki mintegy 16 méterről vette célba a hazai kaput, de a lövése kevéssel elzúgott a kapufa mellett.
Ezután Menougong következett, aki néhány remek csel után tisztára játszotta magát, de a badásáról középen mindenki lemaradt. Ezt követően Petneházi próbálkozása kecsegtetett góllal, azonban a vezetést a Nyíregyházáról érkezett középpályásnak sem sikerült megszereznie. A kövesdi lehetőségek sorát a hazaiak legveszélyesebb támadója, Bajzát törte meg, akinek a nagyszerű fejese után Szántai „piszkálta ki” ujjheggyel a labdát a jobb felső sarokból. A 37. percben viszont megszületett csapatunk vezető találata. Egy formás, jól felépített akció végén Hegedűs ívelt középre a jobb oldalról és a hosszú saroknál kitűnő ütemben érkező Hamar éles szögből a kapuba bólintott. A gól után két perccel Hegedűs került ziccerbe az 5-ös vonalán, de a védő rosszul találta le a labdát, így a lövése nem okozott veszélyt a nyíregyházi kapura. Csapatunk agresszív, hatékony letámadása a 41. percben ismét eredményre vezetett, miután labdarúgóinknak egy hazai akciót sikerült megállítaniuk és az ellentámadás végén Menougong kapott jó indítást. A támadó középre passzolt és a bal oldalon érkező Hamar a hosszú sarokba talált.


Hősies védekezés és szép gól a hajrában

A hazaiak a szünetben kettős cserét hajtottak végre, melynek eredményeként a két gólos hátrányban lévő Szpari nagy nyomás alá helyezte a kövesdi kaput. A második játékrész első perceiben Bárányos, Davidov és Bodnár is megpróbálta bevenni Szántai kapuját, de a hazaiaknak egyik kísérletből sem sikerült szépíteniük.
Egy órányi játékot követően Bognár egy szép cselsorozat végén kevéssel a kapu fölé lőtt. Bognár nem sokkal később mintegy 18 méterről vette célba a hazai ketrecet, ám a középpályás bombáját Balogh bravúros védéssel szögletre ütötte. A hazaiak Bognár lehetőségei ellenére nagy mezőnyfölényben játszottak, de a rendkívül fegyelmezett és masszív kövesdi védelem kitűnően látta el a feladatát. A 72. percben nagy lehetőséghez jutott a szabolcsi együttes, de Bárányos 22 méteres szabadrúgását Szántai a felső lécre tolta.
A két gólos hátrány ellenére Bárányosék mindent megtettek a gólszerzés érdekében, ennek ellenére a hajrában csapatunk előtt adódtak nagyobb lehetőségek. A találkozó 83. percében Bognár került helyzetbe de lövése után a labda az oldalhálóban kötött ki. A 87. percben a csereként pályára lépő Bogdány visszagurítására Hamar érkezett jó ütemben, viszont a támadó közelről a kapu felé lőtt. A 91. percben egy labdaszerzést követően Bogdány iramodott meg egyedül a Nyíregyházi kapu felé, majd önzetlenül az egész mérkőzésen kitűnően futballozó Menougong elé tálalt, aki a labda átvétel után higgad lövéssel szerezte meg a harmadik mezőkövesdi gólt és ezzel feltette a koronát a saját és a csapatunk egész mérkőzésen nyújtott teljesítményére. Labdarúgóink rendkívül fegyelmezett és taktikus játékkal teljesen megérdemelten hozták el a három pontot a nagy rivális szabolcsi gárda otthonából.
Együttesünk a sikernek köszönhetően továbbra is őrzi a bronzérmes pozíciót a tabellán 29 ponttal. Együttesünk hátránya a listavezető Békéscsaba mögött 5, míg a 2. helyen álló Vasassal szemben 4 pont.


Fontos rangadó a listavezető ellen

Véber György tanítványai legközelebb az élen álló Békéscsabát látják vendégül Mezőkövesden. A bajnokság végkimenetele szempontjából is fontosnak ígérkező bajnoki rangadó március 17-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Nyíregyháza Spartacus FC – Mezőkövesd Zsóry SE 0-3 (0-2)
Nyíregyháza, 3000 néző, vezette: Oláh (Berettyán, Horváth)
Szpari: Balogh - Bodnár, Ambrusz (Davidov), Durovic, Ur - Csorba, Minczér, Bárányos, Pákolicz - Bajzát, Germán (Nikolic). vezetőedző: Brekk János
MSE: Szántai - Hegedűs, Szalai, Lakatos, Éles - Bényei (Bagi), Bognár, Farkas B., Petneházi (Bogdány) - Hamar (Olasz D.), Menougong. vezetőedző: Véber György

Gólok: Hamar (37. és 41. p), Menougong (91.p) 

Kapcsolódó hírek