Ugrás a tartalomhoz

Nagy küzdelem, fontos győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

SBS Eger Eszterházy SZSE – Mezőkövesdi KC
30-33 (16-14)


Nagyon fontos mérkőzésen diadalmaskodott városunk felnőtt csapata. Avar György együttese jó iramú és küzdelmes összecsapáson múlta felül a szomszédvár csapatát.

Az NBI/B-s pontvadászat Keleti csoportjának 14. fordulójában kiemelten fontos rangadó várt kézilabdázóinkra március 10-én. A találkozó mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bírt, hiszen a vesztes csapat lépéshátrányba kerülhetett a bajnoki címért folytatott harcban. A nagyobb nyomás a Heves megyei gárdára nehezedett, miután a hazaiak három pontos hátrányban voltak az MKC-val szemben a forduló előtt, így Zsigmond György együttese csak a győzelem megszerzésével őrizhette volna meg reális esélyét a bajnoki cím megszerzésére.
Az összecsapás rajtja kézilabdázóinknak sikerült jobban. Együttesünk nagyszerű védekezése hatékony támadójátékkal párosult, így csapatunk a 8. percben Benis találata után 4-2-re vezetett. Kleisék a folytatásban is lendületben maradtak és nem engedték felzárkózni Juhászékat. A kapuban Kovács bravúrt bravúrra halmozott, míg  támadásban Feketéék villámgyors akciókból szerzett gólokkal növelték az előnyt. A játékrész felénél 10-6, míg a 19. percben már 13-7 állt az eredményjelzőn. A játékrész első 20 percében szinte minden összejött, viszont a záró 10 percben jelentősen visszaesett Molnárék teljesítménye. Együttesünk a kihagyott ziccerek mellett többször is eladta a labdát, míg Padláék lendületes ellentámadásai után rendre megrezdült a kövesdi háló. Avar György ugyan időt kért, de nem tudta megállítani a hosszúra nyúlt rövidzárlatot, így a hazaiak előbb ledolgozták a hátrányukat, majd a vezetést is átvették. A jelentős formajavuláson átesett Repóthék a félidő utolsó harmadában 9-1-es sorozatot produkáltak, ennek eredményeként az egriek kétgólos előnnyel várhatták a második játékrészt.
Fordulás után Molnár azonnal gólt szerzett, melyre a hazaiak néhány perces gólcsend után válaszoltak. Ezt követően az MKC átvette a játék irányítását és 19-17-es hazai vezetés után Fekete, valamint Benis vezérletével egy 5-1-es periódus után csapatunk visszavette a vezetést és 24-20-ra módosult az eredmény a 45. minutumban. Csapatunk az egriek erőfeszítései ellenére már nem adta ki az előnyt a kezéből. A nagy iramú és óriási küzdelmet hozó rangadó hajrájáig nem változott a különbség, így öt perccel a lefújás előtt 30-25-re vezettek Feketéék. A mérkőzés végén még egy nagy hajrát nyitottak a hazaiak, de három gólnál jobban nem tudták megközelíteni Trivkovicsékat, így végül 33-30-as kövesdi sikerrel zárult a mérkőzés.
Együttesünk az első félidő utolsó 10 percét leszámítva végig irányította a játékot és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Csapatunk a sikernek köszönhetően továbbra is a 3. helyen áll a tabellán 23 ponttal. Kézilabdázóink hátránya mindössze 1 pont a listavezető Balmazújvárossal szemben.
 

Dobogós rangadó

Avar György együttese legközelebb a csapatunkkal azonos pontszámmal álló Törökszentmiklóst látja vendégül Mezőkövesden. A rangadó március 16-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

SBS Eger Eszterházy SZSE - Mezőkövesdi KC 30-33 (16-14)
Eger, 800 néző, vezette: Natkai, Szalay
Eger: Pereverzia - Juhász Z. 2, Nyeste 3, Juhász K. 9 (2), Kuzman 1, Padla 5, Lezák 2. Csere: Repóth (k), Drizner, Grandjean 3, Kiss G., Nyikes 2, Szilágyi, Terenyei, Vojkovics 3. Vezetőedző: Zsigmond György
MKC: Kovács J.- Molnár F. 3, Fekete L. 9, Gyuris P., Trivkovics 4, Kovácech 3, Benis 8. Csere: Tóth K., Sipos (kapusok), Kleis 5, Fekete D., Nyitrai J., Bán N., Kovács P. 1, Répási. Vezetőedző: Avar György
Hetesek: 4/3 ill. 2/0
Kiállítás: 10 ill. 8 perc

Kapcsolódó hírek