Ugrás a tartalomhoz

Kedvezmények a munkáltatóknak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Munkáltatói Fórumot rendeztek a Közösségi Házban március 11-én. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Mezőkövesdi és Mezőcsáti Kirendeltségének szervezésében lebonyolított eseményen a járáshoz tartozó településeken tevékenykedő cégvezetők kaptak meghívást.

A rendezvénysorozat keretében a megye összes járásában tájékoztatást kapnak a munkáltatók az őket leginkább érintő kérdésekről. A fórumsorozat legfontosabb célja, hogy a munkáltatók széleskörű információk birtokában hozzák meg az idei humán-erőforrás gazdálkodásra vonatkozó döntéseiket.
A szakmai tájékoztatót Kerékgyártó László, a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg, majd dr. Solymár Gabriella, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén
Megyei Adóigazgatóság osztályvezetője a munkáltatók által igénybe vehető adókedvezményeket ismertette a jelenlévőkkel. Ezt követően Reidlinger Adrián, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkatársa a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő pályázatainak támogatásáról tartott tájékoztatót.


Első munkahely garancia

Az Új Széchenyi Terv lehetőségeiről, valamint a Széchenyi Programiroda működéséről és feladatairól Adorján Borbála, az iroda humán-fejlesztési tanácsadója adott részletes felvilágosítást a fórum résztvevőinek.
Bollók Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Mezőkövesdi Kirendeltségének vezetője az „Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci programot ismertette, melynek legfontosabb célja, hogy a 25 év alatti pályakezdők minél könnyebben el tudjanak helyezkedni. Kiss Nálintné, a Munkaügyi Központ Mezőkövesdi Kirendeltségének TÁMOP-koordinátora a TÁMOP 1.1.2 program foglalkoztatási támogatásairól mondta el a legfontosabb tudnivalókat.
Az összejövetel zárásaként Kiss Krisztián, a Mezőcsáti Járási Hivatal vezetője köszönte meg a szakemberek magas színvonalú előadását, valamint a munkáltatók részvételét.   

Kapcsolódó hírek