Ugrás a tartalomhoz

Egészséghét a Széchenyiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Előadásokkal, sportprogramokkal várták a középiskolásokat a héten a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában. Az intézmény immár második alkalommal szervezte meg „Ép testben ép lélek” elnevezésű egészséghetet.

Az egészség megőrzésének fontosságára hívták fel a fiatalok figyelmét városunk katolikus középiskolájában ezen a héten. A figyelemfelhívás mellett azt is fontosnak tartották a szervezők, hogy ötleteket mutassanak a diákok számára, hogyan, milyen módszerekkel óvhatják meg egészségüket. 

Hétfőn urológus és nőgyógyász látogatott el a fiatalokhoz, akik személyesen is feltehették kérdéseiket az orvosokhoz. Emellett dietetikus is tanulságos prezentációt tartott a középiskolásoknak, amiből meg tudhatták mit érdemes fogyasztani, melyek a legjobb vitaminforrások. 
Csütörtökön délelőtt pedig Murányi Zoltán tartott előadást arról, hogy miből is áll az, amit megeszünk. Annak ellenére, hogy a dietetikus, orvosok, szakemberek előadásai szárazabb témák, mégis nagy érdeklődéssel hallgatták őket végig a fiatalok. 
A vidám, táncos, pörgős zumbabemutató mellett a középiskolásoknak sportvetélkedőt is szerveztek, amely során több sportágban is összemérhették tudásukat.

Kapcsolódó hírek