Ugrás a tartalomhoz

„50 perc az 50 éves zeneiskoláért” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli városunk zeneiskolája a 2013-2014-es tanévben. Ennek alkalmából programsorozatot szervez az intézmény, melynek nyitányaként jótékonysági hangversenyt szerveztek március 19-én. 

A jubiláló intézmény „50 perc az 50 éves zeneiskoláért” címmel szervezte meg azt a hangversenyt, ahol a pedagógusok kápráztatták el a zene és művészetkedvelő közönséget. Az esemény elején Mozerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető köszöntötte a jelenlévőket és kiemelte az 50 éves évforduló jelentőségét és egyedüliségét. Ezt követően pedig Gál János igazgató osztotta meg a jubileummal kapcsolatos gondolatait. Felköszöntötte az 1961-ben diplomázott és az akkor még a Sátoraljaújhelyi zeneiskola kihelyezett mezőkövesdi tagozatának vezetőjét, Drotár Gabriellát, aki 2011-ben vehette át aranydiplomáját. Az igazgató kiemelte még az 1963-as esztendőt, amikor is önálló intézmény lett a mezőkövesdi zeneiskola Drotár Gabriella vezetésével, akinek vezetésével 29 éven át sok-sok zenei tehetség kerül ki az intézményből. 

A bevezető gondolatok után 50 percben különböző hangszereken számos korszak dallamai csendültek fel a romantikus zenétől, a jazzes hangulaton át egészen több, még ma is élő és alkotó szerzők darabjáig.

Kapcsolódó hírek