Ugrás a tartalomhoz

Közmeghallgatás

Mezőkövesd hírei

 Közmeghallgatást tartottak a „Mezőkövesd III. Kavics” védőnevű bányatelken lévő „Felső bánya” további üzemeltetésével kapcsolatban a Közösségi Házban március 18-án.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség az egri GEOTEAM Kutatási és Vállalkozási Kft. kérelmére a bányatelken bányászati tevékenység végzésére vonatkozóan környezeti hatásvizsgálati eljárást folytat – ennek keretében rendezték meg a Közmeghallgatást. Az eseményen elsőként Balogh Beáta, a Felügyelőség hatósági ügyintézője tájékoztatta a jelenlévőket, majd Cene János, a GEOTEAM Kutatási és Vállalkozási Kft. ügyvezetője ismertette a beruházás céljait. Cene János elmondta, hogy a Hulladéklerakó rekultivációjához szükséges kavicsmennyiséget szeretnék kibányászni a tóból, melyhez 5 év alatt 150 000 köbméter kavics szükséges. Az ügyvezető összehasonlításként elmondta, hogy az autópálya építésekor két év alatt ennek a mennyiségnek a tízszeresét, azaz összesen másfél millió köbméter kavicsot bányásztak ki. 

A Közmeghallgatás utolsó előadójaként a környezeti hatásvizsgálatot elvégző Németh Csaba okleveles hidrogeológus-mérnökgeológus mérnök, okleveles vízgazdálkodási szakmérnök tájékoztatta az érdeklődőket a bánya megnyitásának környezetre gyakorolt hatásairól. A mintegy 80 oldalas tanulmány szerint a beruházás ökológiai és környezeti szempontból, valamint a város lakosságára vonatkozóan sem gyakorol káros hatást.

Kapcsolódó hírek