Ugrás a tartalomhoz

Egészségmegőrzés a Rendelőben (videóval)

Mezőkövesd hírei

Elindult a Városi Rendelőintézet egészségmegőrzést célzó projektje. A pályázat első programját március 20-án tartották meg.

Településünk Rendelőintézete az elmúlt esztendőben nyújtott be európai uniós támogatásra pályázatot „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Mezőkövesd Város Önkormányzat Rendelőintézeténél” címmel. A TÁMOP-os projekt keretében 10 millió forintot nyert az intézmény a különböző szűrések, előadások megrendezésére.
„Ez egy egészségmegőrző, -fejlesztő pályázat, amelyben a Rendelőintézet dolgozói vesznek részt. Az első feladatok közé tartozik egy egészség- és kockázatfelmérés, valamint ezek alapján egy egészségterv kidolgozása. A pályázat révén elméleti, gyakorlati, csoportos stresszkezelési foglalkozások, valamint táplálkozási tanácsadások, sporttal, mozgással kapcsolatos programok is lesznek. Mindemellett szervezünk majd egy komplex egészséghetet is.” – foglalta össze a projektet dr. Tóth József orvos-igazgató.
Az elkövetkezendő egy év során rendszeresen szervez a Rendelőintézet egészségmegőrző szűréseket, előadásokat. A pályázat 2014 februárjában zárul.

Kapcsolódó hírek