Ugrás a tartalomhoz

Fociünnepet és első helyet hozott a nyuszi (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Kazincbarcikai SC FC 2-1 (1-0)


Az első helyen áll városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Véber György együttese fordulatos összecsapáson a Kazincbarcika gárdáját fektette két vállra és a riválisok újabb botlásának köszönhetően október vége után ismét az élre állt Keleten. 

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 20. fordulójában a tavaszi szezonban kiváló formában futballozó észak-borsodi gárda látogatott Mezőkövesdre március 31-én. A vendégek Kiprich József vezetésével valósággal megtáltosodtak, ugyanis a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték és már a 8. helyen álltak a tabellán.

Ami azt illeti, a formájukra labdarúgóink sem panaszkodhattak, hiszen Bogdányék akárcsak ősszel, a tavaszi szezonban is villámrajtot vettek a szezon elején. Együttesünk ugyanis a három tavaszi mérkőzésén, három nagyszerű győzelmet aratott, ráadásul a Szolnok elleni hazai pályán elért 3-1-es sikert követően a Nyíregyháza és a Vasas elleni felsőházi rangadókat egyaránt vendégként nyerték meg labdarúgóink 3-0-ra, illetve 3-2-re.

Gyors vezetés, majd emberhátrány
Az elmúlt időszak rendkívül csapadékos időjárása miatt nagyon mély talajon voltak kénytelenek egymásnak feszülni a csapatok, így nagy küzdelemre lehetett számítani a mérkőzésen. Az összecsapás ennek ellenére kitűnően kezdődött a mieink számára, hiszen labdarúgóink Dobos fejesét követően már a 2. percben előnyhöz jutottak. A gól után a körülmények ellenére nagy iramú és élvezetes mérkőzést láthatott a közönség, miután mindkét csapat a támadójátékra helyezte a fő hangsúlyt. A 7. percben egy jobb oldalról, mintegy 12 méterről megeresztett lövést védett szépen Szántai. Ezután egy becsúszást követően Dobos maradt lent a földön, akit az ápolás ellenére le kellett cserélni a 10. percben.A középpályás helyére Lipusz érkezett. Csapatunk a 20. percben tovább növelhette volna az előnyét, ugyanis egy gyors akció végén a lendületben lévő Hamarra hátulról rácsúszott egy barcikai védő a 16-oson belül, azonban a játékvezető sípja néma maradt. Hét minutummal később Menougong lépett ki egy nagyszerű indítással. A kövesdi támadó jó ütemben húzta el a labdát a kapujából kifutó Szabó mellett, azonban az éles szögből leadott lövését Fótyik a gólvonal elől szögletre mentette. Félóra elteltével ismét Menougong volt a főszereplő, aki remekül szlalomozott végig a barcikai játékosok között, de a középre adása után hárítani tudtak a védők. A játékrész végén a vendégek többször is próbálkozhattak kapura lövéssel. Először Kiprich közeli fejese kerülte el kevéssel a jobb alsó sarkot a 38. percben, majd négy minutummal a félidő vége előtt óriási lehetőséghez jutottak a látogatók. Egy barcikai akció során Szalai rántotta le Vólentet a 16-os vonalánál és a játékvezető büntetővel jutalmazta a megmozdulást, ráadásul Szalai megkapta a 2. sárga lapját, így csapatunk létszámhátrányba került. A megítélt büntetőt a korábban Mezőkövesden futballozó Jeremiás végezte el, azonban a bal sarokba tartó lövését Szántai nagy bravúrral szögletre mentette. A 11-es után Bogdány összeszólalkozott egy vendég játékossal, amiért a játékvezető kiállította az alapvonalon kívül elhelyezkedő kövesdi támadót.
 
Győzelem emberhátrányban
Fordulás után azonnal egyenlített a Kazincbarcika. A vendégek a középkezdést követően az első akciójukat gólra váltották, mivel Kovács okos emelésébe Szántai már nem tudott belepiszkálni, így a labda a kapu bal oldalában kötött ki. Az egyenlítő találat után a vendégek játszottak jobban, de a mezőnyfölény ellenére nem sikerült gólt szerezniük. Az 51. percben Tátrai fejjel tévesztett célt, majd az 57. percben Lipusz baloldali beadásáról a középen berobbanó Hamar csak centikkel maradt le. Egy órányi játék után Éles vezetgette a labdát a baloldalon, majd lövésre szánta el magát, azonban a jól helyezkedő Szabó magabiztosan hárított. A villámgyors ellentámadás végén Szántai futott ki a kapujából és jó ütemben becsúszva lábbal mentett. Az egyre mélyebb és sárosabb pálya alaposan megnehezítette a csapatok dolgát, ugyanis a labda sokszor megült, vagy lelassult a sárban, így a támadások felépítése körülményesebbé és lassabbá vált. A rossz talaj a kapusokat is alaposan próbára tette. A 71. percben Casado ártalmatlannak tűnő lövése furcsán pattant meg a vizes talajon és kis híján becsapta Szántait, aki végül szögletre mentett. Két minutummal később Lipusz remek beadását követően Hamar fejelt a kapu fölé éles szögből. A megyei rangadó utolsó 10 perce két nagy barcikai lehetőséggel indult. A győzelemre hajtó vendégek egy szép akció végén Casado révén kerültek helyzetbe, azonban a támadó, miután végigcselezte magát a kövesdi védelmen az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később ismét a barcikai játékos villant, azonban a lövése ezúttal sem talált utat a kapuba. A futball örök törvénye beigazolódott a mérkőzésen, miután a bal oldalon futó ellentámadás végén Lipusz lőtte be keményen a labdát a bal oldalról és a középen remek ütemben érkező George a kapuból rossz ütemben kilépő Szabó mellett becsúszva pazar mozdulattal helyezett a hálóba. A gól után nagy erőket mozgósítottak a látogatók, ennek ellenére csapatunk előtt adódtak nagyobb helyzetek. A rendes játékidő vége előtt 3 perccel Bognár és Komlósi viaskodott a labdáért, majd a barcikai védő az önuralmát elveszítve könyökkel hátraütött, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A hátralévő időben már nem történt említésre méltó esemény, így csapatunk óriási akaraterejének köszönhetően itthon tartotta győzelemért járó nagyon fontos pontokat.

Élen a Mezőkövesd!
Ebben a fordulóban a riválisokra is nagyon nehéz feladat várt, ugyanis a Békéscsaba Nyíregyházára látogatott, míg a Vasas a Szolnok otthonában vendégeskedett, és együttesünk az élen álló kettős újabb botlásának köszönhetően az első helyre lépett előre, amire legutóbb a 10. fordulóban volt példa. A tabellát csapatunk vezeti 35 ponttal, a 34 pontos Békéscsaba és a 33 egységet szerző Vasas előtt.
Labdarúgóink legközelebb a Szeged 2011 vendégeként lépnek pályára április 6-án, szombaton 16 óra 30-tól. Bagiék ezt követően kétszer is hazai környezetben fogadják ellenfelüket. A bajnokság 18. fordulójában a rendkívüli időjárás miatt elmaradt az összes találkozó, köztük a Mezőkövesd -Békéscsaba összecsapás is. A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának döntése értelmében az mérkőzéseket hétközi forduló keretében fogják lejátszani a csapatok. A Mezőkövesd – Békéscsaba rangadót április 10-én, szerdán 16 óra 30 perctől rendezik meg a Városi Sportpályán. Négy nappal később a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat Mezőkövesdre. Az összecsapás április 14-én, vasárnap szintén 16 óra 30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd-Zsóry - Kazincbarcikai SC 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Németh Ádám (Márton Zsolt, Butkai Zsolt)
MSE: Szántai - Hegedűs, Szalai, Kardos, Éles - Dobos (Lipusz), Bognár (Nagy P.), Farkas B., Petneházi (Bagi) - Hamar, Menougong. Vezetőedző: Véber György
KBSC: Szabó - Kiprich D. (Salvador), Komlósi, Fótyik, Horváth Sz. - Jeremiás, Kovács P., Fehér, Tátrai, Casado - Vólent. Vezetőedző: Kiprich József

Gólok: Dobos (2.p), Menougong (81.p) illetve Kovács P. (46.p)
Kiállítva: Szalai (41.p), Bogdány (43.p)  ill. Komlósi (88.p)
 
 

Kapcsolódó hírek