Ugrás a tartalomhoz

Műhelyek vására (videóval)

Mezőkövesd hírei

Az Add a Kezed Lakóotthont fenntartásában segítő Gondoskodás Alapítvány Kuratóriuma március 13-17-ig a fogyatékkal élők termékeit kiállító és árusító Nürnbergi nemzetközi vásáron vett részt.

A rendezvényen a lakóotthon lakói által, illetve támogatói által készített ajándék tárgyakat lehetett megvásárolni. A vásár a Nürnbergi messehalle-ban került megrendezésre több mint 13.000 m2-en több mint 18.500 látogatóval. Az itt kiállított tárgyakat természetesen meg is lehetett venni, illetve meg is lehetett rendelni. A magyarok külön standot kaptak, ahol a Mezőkövesdiek is a polcra tehették portékájukat. A rendezvényen a kövesdiek részvételét az ÉTA (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) támogatta. Nagy sikert aratott, amikor Dr. Molnár Károly és felesége matyó népviseletben vettek részt a rendezvényen. Sokan vették a lakóotthon lakói által készített dekupázsolt húsvéti tojást, a gyöngyökből kézzel készített nyakláncot, illetve a kézzel fűzött lábtörlőt. Sokan érdeklődtek a matyó ékszerek iránt is.
Összességében a rendezvény nagyon jó hangulatban telt, és nagyban segítette, hogy a Lakóotthon céljait és munkáját már a külföldiek is megismerjék.

dr. Tóth József


Kapcsolódó hírek