Ugrás a tartalomhoz

Megélt hit a családokban

Mezőkövesd hírei

Csendes napot szerveztek az Egervölgyi Református Egyházmegye női szolgálóinak Mezőkövesden. Az eseménynek a Közösségi Ház adott otthont március 24-én.

A lelki nap majdnem egy évtizedes múltra tekint vissza Mezőkövesden. A hagyományoknak megfelelően a húsvéti ünnepre való felkészülést segítő eseményt mindig virágvasárnapra szervezik.
„Ez tulajdonképpen egy olyan nap, amikor a nők erőt gyűjthetnek a húsvéti készülődéshez. Nagyon fontos, hogy lelkünket megfelelően felkészítsük az ünnepre.” – emelte ki Gordosné Balogh Eszter, a mezőkövesdi református gyülekezet lelkipásztora.
A lelki napon elsőként Gordosné Balogh Eszter köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Szilágyi Zoltán egervölgyi esperes lépett a hívek elé, aki elmondta, hogy nagy öröm, amikor egy közösség aktívan végzi a feladatait és erre nagyon jó példa a több évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezés. A női szolgálók csendes napja áhítattal folytatódott, amit Deliné Horkay Márta, nagyvisnyói lelkipásztor tartott meg, aki egyebek között a hit, a remény és a szeretet fontosságáról, életünkben betöltött szerepéről osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
Ezt követően Rácsokné dr. Fügedi Zsófia jogász-teológus a nők napjainkban betöltött családi és társadalmi szerepéről tartott előadást. Ezután Keresztes Hajnalka, a Károlyi Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának lelkész oktatója „Kálvin János tanítása a családi életről” című előadásában elmondta, a családfő felelőssége az, hogy a hit megélt hit legyen a családon belül. Kálvin János kiemelte a gyermekek szülők iránti tiszteletének fontosságát, és azt, hogy a szülőknek a Bibliából kell erőt és bölcsességet meríteniük a neveléshez.
A rendezvény hangulatát a mezőkövesdi dicsőítő csoport, valamint a Mezőkeresztesi Református Kórus tagjainak zenés, énekes előadása tette még meghittebbé.

Kapcsolódó hírek