Ugrás a tartalomhoz

Pető Istvánné maradt az elnök (videóval)

Mezőkövesd hírei

Tisztújító taggyűlést szervezett a Mezőkövesdi Városszépítő és Városvédő Egyesület. Az eseménynek a Közösségi Ház adott otthont március 26-án. A taggyűlésen elsőként egy videoösszeállítást láthattak a résztvevők az egyesület elmúlt években végrehajtott legfontosabb feladatairól.

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a tagokat, aki kiemelte, hogy a szervezet nagyon fontos és hasznos tevékenységet lát el, mellyel nagyban hozzájárulnak városunk értékeinek megmentéséhez és felújításához, valamint a városkép kialakításához. Településünk vezetője megköszönte a tagok munkáját, továbbá felajánlotta az önkormányzat támogatását a szervezet további feladatainak megvalósításához.
Ezután Pető Istvánné, az egyesület elnöke, valamint dr. Fekete Zoltán polgármester emlékplakettet adott át azoknak a tagoknak, akik az elmúlt években kiemelkedő tevékenységet végeztek el a szervezetben. Kitüntetést kaptak: Herkely György, Csirmazné Cservenyák Ilona, Jéger Károly pápai prelátus, Kiss József, Kirsch Györgyné, Pető Márton, dr. Újváry Árpád, Zelei Istvánné, Koncz Józsefné és Almási Lászlóné.

BESZÁMOLÓK A hivatalos napirend előtt a Matyó Néptáncegyüttes fiatal táncosainak színvonalas előadását nézhették meg a szervezet tagjai. Első napirendi pontként Pető Istvánné elnök beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők a szervezet 2012-es esztendejéről, aki egyebek mellett kiemelte a város határában található Kőkép felújítását és átadását. Ezután az Ellenőrző Bizottság beszámolóját ismerhették meg a résztvevők, majd a szervezet tagjai véleményeket, javaslatokat tehettek a beszámolókkal kapcsolatban.

MARADT AZ ELNÖK Az ülés 4. pontjában a szervezet módosította az alapszabályát és megválasztották az új vezetőségi tagokat. A taggyűlés döntésének értelmében a továbbiakban is Pető Istvánné látja el az elnöki feladatokat. A vezetőség tagja maradt Nyikes János, Vámos Margit, Lukács Rózsa és dr. Pető József, míg új tagként Ivánka Máriát és Póta Istvánnét választották meg.
Az Ellenőrző Bizottság elnöki tisztét, a korábban a szervezet elnökeként és elnökségi tagként tevékenykedő Edőcs István látja el, míg Abuczki Istvánné és Barczi Istvánné a bizottság tagjaként vesz részt az egyesület munkájában.

FELADATOK A taggyűlés utolsó pontjában egyéb észrevételeket és aktuális feladatokat vitattak meg a jelenlévők. A szervezet egy régóta várt fejlesztést valósíthat meg, miután megbízták Kiss Attila vállalkozót a Városi Temetőben található Kőkép felújításával, így elkezdődhet az emlékmű rekonstrukciója. A további tervek között szerepel a fiatalok részére egy városvédő tábor megszervezése a nyáron, valamint szeretnék felkutatni és felújítani ismert mezőkövesdiek, elsősorban az általános iskolai tanárok síremlékét a temetőben.

Kapcsolódó hírek