Ugrás a tartalomhoz

Energetikai pályázatok (videóval)

Mezőkövesd hírei

A napokban elkezdődött a Polgármesteri Hivatal „A” épületének és a Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése. A beruházás kivitelezőjének a Szilvási Építő Kft-t választották meg.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot a Polgármesteri Hivatal „A” épületének, a Városi Sportcsarnok, valamint a Bayer Róbert Kollégium és a Szent László Gimnázium energetikai fejlesztésére. A város mindhárom pályázata nyert, így európai uniós támogatás révén valósulhat meg a három intézményben a beruházás.
A Polgármesteri Hivatal és a Városi Sportcsarnok esetében már lezajlottak a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárások. A megszületett döntés értelmében a Szilvási Építő Kft. végzi majd a két intézmény energetikai korszerűsítését.
„A Városi Sportcsarnok esetében mintegy 91 millió forint uniós támogatással mintegy 107 millió forint összértékű fejlesztés valósul meg, amely keretében korszerű hőszigetelt nyílászárókat, hőszigetelést és napkollektorokat kap az épület. A Polgármesteri Hivatal „A” épületében mintegy 47 millió forint értékű munka valósul meg, amelyhez 39,7 millió támogatást ítélt a közreműködő szervezet. A több mint 60 éve létesült épület falainak szigetélése, a kazánházban található 4 gázkazán lecserélése, a nyílászárók cseréje, valamint napkollektorok beszerelése történik meg majd a beruházás keretében.” – foglalta össze a projekt tartalmát dr. Fekete Zoltán polgármester.
A kivitelező cég már átvette a munkaterületet, és a napokban el is kezdték a munkát.
A harmadik, a Bayer Róbert Kollégiumot érintő energetikai projekt esetében a kivitelező kiválasztására vonatkozó eljárás még folyamatban van.

Kapcsolódó hírek