Ugrás a tartalomhoz

Egy pont maradt itthon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (1-1)

A játék képe és a helyzetek alapján igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a felnőtt csapatunk Balmazújváros ellen megrendezett presztízsrangadója április 14-én.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 22. fordulója előtt a vendégek a 12. helyen álltak a tabellán 25 ponttal, de a látogatók szerepléséhez hozzátartozik, hogy csapatunktól 3 mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A tabella 2. helyén álló labdarúgóink ragyogó teljesítményt nyújtottak, hiszen hat bajnoki mérkőzésből 5 összecsapáson pontot sem veszítettek és mindössze egy találkozót buktak el, ennek köszönhetően remek formában várhatták a hétvégi rangadót. A két csapat őszi találkozóján nagy küzdelemben 2-1-es hajdúsági győzelem született, így a vendégek szakították meg csapatunk hat mérkőzésből álló győzelmi szériáját.
Labdarúgóink azonnal támadólag léptek fel az összecsapáson. Csapatunk már az első percben veszélyeztetett Menougong révén, majd Bognár percei következtek. A középpályás távoli lövése jócskán fölé szállt a 3. percben, ezután a 16-os sarkáról eresztett meg egy bombát, de Szalmának ezúttal sem kellett védenie. A nagy nyomás a 6. percben góllá érett, amikor Bognár kapott egy jó indítást a jobb oldalról, majd néhány kiváló csellel tisztára játszotta magát a 16-oson belül és ezt követően higgadtan lőtt laposan a kapu jobb alsó sarkába. A 15. minutumban Éles kapott egy remek labdát, majd szorongatott helyzetből célba vette a ketrecet, amely egy védőn irányt változtatva az oldalhálóban kötött ki. Tíz minutummal később egy villámgyors újvárosi támadás futott a pályán. Az akció végén Sándor kapott jó átadást, aki éles szögből szép mozdulattal lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Két perccel később akár a vezetést is átvehették volna Bokrosék, miután Urbin egy lövőcsellel két védőt hagyott maga mögött, majd kapura lőtt, azonban a kísérletét Szántai remek vetődéssel hárította. Az első játékrész hajrájában Farkas Balázs húzódott előre, de a lövése elkerülte Szalma kapuját.
Fordulás után alig két perccel megrezdült az újvárosi háló, miután Bognár lépett ki a védők között jó ütemben és higgadtan gurított a kifutó Szalma mellett a kapuba, azonban a játékvezető a partjelző intésére les címén érvénytelenítette a gólt. Alig három minutummal ezután a túloldalon adódott hatalmas gólszerzései lehetőség. Kardos túlságosan erősen hazafejelt labdáját Szántai ütötte oldalra. A mentés után a kövesdi hálóőr Kónya bombaerős löketét tolta ki óriási bravúrral a léc alól. Két perccel később egy nagy kapu előtti kavarodás végén sikerült tisztázni együttesünk védőinek. A jobb oldalról elvégzett szögletet követően a rövid saroknál helyezkedő Sándor kiszorított helyzetből bólintott néhány centiméterrel a léc felé. Az 56. percben Urbin kapott labdát a 16-oson belül két szép csellel tisztára játszotta magát, majd a kipattanó lövését követő fejes éppen csak a kapu mellett landolt. Labdarúgóinknak egy órányi játék után nyílt lehetőségük a gólszerzésre, miután Éles kapott egy jó indítást Bognártól. A védő elfutott a bal oldalon, viszont a nagy erővel meglőtt beadását a rövid saroknál szögletre mentették a vendégek. A mozgalmas és jó iramú összecsapás 64. percében a góllövő listán 2. helyen álló Urbin a 16-os vonaláról emelt kapura, amit Szántai a léc alól ütött ki szögletre. A rutinos hálóőr a sarokrúgás után Demjén bombáját piszkálta ki a jobb alsó sarokból. A 69. percben ismét a vendégek veszélyeztettek, azonban a középről megeresztett lövést a kiválóan helyezkedő Hegedűs fejelte ki a gólvonalról. A következő percben Bognár a saját térfeléről indult előre és remekül szlalomozott végig a balmazújvárosi védők között, majd mintegy 18 méterről a kapu fölé lőtt. A találkozó hajrájában előbb Urbin 16 méterről leadott lövése kerülte el kevéssel Szántai kapuját a 84. minutumban, majd két perccel a lefújás előtt Lipusz szögletét követően Bogdány csúsztatott néhány centiméterrel a jobb kapufa mellé. A rendes játékidő vége előtt nem sokkal két kövesdi játékos is a földre huppant az újvárosi 16-oson belül, de egyik 11-es gyanús szituációnál sem fújt a sípjába a játékvezető. Együttesünk a hosszabbításban is kicsikarhatta volna a győzelmet, azonban egy nagy kapu előtt kavarodás után felszabadítottak a vendégek, így az eredmény nem változott a lefújásig.
Véber György csapata a döntetlent követően őrzi második helyét a tabellán 39 ponttal. A Békéscsabán 2-0-ás győzelmet arató Vasas áll az élen 42 ponttal, míg a 3. helyezett viharsarkiak 35 ponttal foglalják el a bronzérmes pozíciót.
Csapatunk legközelebb Orosházán vendégeskedik majd április 20-án, szombaton 17 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (1-1)
Mezőkövesd, 1000 néző, vezette: Bognár (Király, Huszár)
MSE: Szántai - Hegedűs (Olasz), Szalai, Kardos, Éles (Lipusz) - Lakatos, Bognár, Farkas B., Petneházi (Bogdány) - Hamar, Menougong. Vezetőedző: Véber György
Balmaz: Szalma - Forgács, Papp, Szőllősi (Belényesi), Kónya, Urbin, Nagy (Gulyás), Virágh, Bokros (Németh), Sándor, Demjén. Vezetőedző: Híres Gábor
Gólok: Bognár (6.p) ill. Sándor (26.p)

(fotók: kovesdisport.hu)

Kapcsolódó hírek