Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 11:23 Judit névnapja van
 
Köszöntötték a tavaszt (videóval frissítve)

Tavaszi Jótékonysági Hangversenyt szervezett a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A tavaszköszöntő koncertnek a Közösségi Ház adott otthont április 12-én.


A nagy hagyományokra visszatekintő hangversenyen az iskola művésztanárai, valamint diákjai léptek a színpadra. A nézőtéren szép számban helyet foglaló zeneszerető közönség tagjai a népdaloktól kezdve a legnagyobb zeneszerzők, többek között Bach, Mendelssohn, Debussy, Csajkovszkij művein keresztül egészen napjaink modern zenéjéig ízelítőt kaphattak a különböző zenei stílusokból. A kétrészes, majdnem háromórás hangversenyen az előadók gyönyörű és változatos dallamok segítségével „hívták életre” és adták vissza tökéletesen az évszak gazdag, sokszínű világát és hamisítatlan tavaszi hangulatot varázsoltak a színházterembe. A tavasz varázsát a dallamok mellett az előadók színes ruhái, illetve az évszakra leginkább jellemző öltözékei és jelmezei még tovább fokozták.
A koncert zárásaként a Zeneiskola Fúvós Kamaraegyüttesének produkcióját hallgathatták meg a jelenlévők. A fúvósok lendületes műsorukba egy kicsit a nyári hangulatot is belecsempészték a Szamba című dal előadásával. A tavaszköszöntő gálaest bevétele az iskola alapítványát gazdagítja. A szervezők a befolyt összeget teljes egészében a művészetoktatás körülményeinek fejlesztésére fordítják.

A gálaműsor teljes felvétele:Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés