Ugrás a tartalomhoz

Régizene a templomokban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd adott otthont a Régizene Magyarország templomaiban című koncertsorozat április 13-ai állomásának. A Jézus Szíve templomban megrendezett komolyzenei program a 18. századi Itália hangulatát idézte.

A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a régizenét, tehát a barokk és a korábbi idők muzsikáját. A kultúrmisszió során bemutatják a különböző nemzetek zenei világát, az egykori kultúrközpontok (London, Párizs, Lipcse, Drezda, Weimar, Firenze, Versailles stb.) nagy- és kismestereinek remekműveit.
Mezőkövesden fellépő Recita Trio Vivaldi és honfitársainak zenéivel varázsolt, teremtett 18. századi olasz hangulatot. A családias légkörű esemény lelki feltöltődést nyújtott a megjelent zenekedvelőknek.
Az együttes tavaly szeptemberben alakult meg, bár már korábban is együtt zenéltek.  A trió tagja Balázs Adirenne (csembaló), Vihula Mihajlo (gitár) és Szurasenkó Dániel (blockflöte). A háromfős zenekar az elmúlt fél év során számos sikeres koncerten, fellépésen vannak túl.
Az 50 állomásos koncertsorozat járt már korábban például Mezőnyárádon, Mezőkövesd után pedig egyebek mellett Mezőkeresztesen, Miskolcon és más, főként borsodi településre látogat el a zenei programsorozat.

Kapcsolódó hírek