Ugrás a tartalomhoz

Mi vagyunk Európa! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Edelény, Kazincbarcika, Mezőcsát után Mezőkövesd volt a következő állomása a 25 fordulós, 25 települést érintő „Mi vagyunk Európa” című vetélkedősorozatnak. A mezőkövesdi versenyt április 11-én rendezték meg a Közösségi Házban.

A Külügyminisztérium, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2013 márciusában indította el „Mi vagyunk Európa” című programsorozatát. A projekt fő célkitűzése, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben élőkhöz közelebb hozza az Európai Uniót az EU jobb megismerésén keresztül. A program elsődleges célcsoportját a 12-18 éves diákok alkotják, ezért a programsorozat folyamán összesen 24 járásban 24 vetélkedő kerül megvalósításra diákok részvételével. Minden általános és középiskolából 4-10 fős csapatok jelentkezhetnek, és 4 vetélkedőtípuson vehetnek részt: „Rap/slam poetry" verseny, „Mondd meg, ki vagyok!" – vetélkedő, „Fesd meg Európát!" – rajzverseny, filmes verseny. Mind a négy vetélkedőtípus valamilyen Európai Unióval kapcsolatos témára, illetve ismeretre épül.
A mezőkövesdi fordulón 10, tízfős csapat vett részt, így összesen 100 diákot vontak be az Európai Uniót népszerűsítő kezdeményezésben. A csoportok között városunk középiskolái, illetve általános iskolásai is szép számmal képviseltették magukat.
Az iskolák és csapatok részére elküldött uniós tájékoztatóanyagok biztosítják, hogy a diákok valóban megismerjék az Európai Uniót, az uniós tagság teremtette lehetőségeket, a játékos versenyfeladatok pedig arra késztetik őket, hogy az Európai Uniót még inkább a magukénak érezhessék.
A sorozat következő állomása Szerencsen lesz április 15-én.

Kapcsolódó hírek