Ugrás a tartalomhoz

A modern táncok viadala (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint ezer táncos mérte össze tudását április 20-án településünkön a Moderntánc Kupasorozat ötödik és egyben utolsó kupafordulóján. A versenyzők hip-hop, dance és show kategóriában mutatták be egyéni és csoportos produkcióikat a külföldi szakmai zsűri előtt.

2007 óta töretlen sikerrel rendezik meg az öt fordulóból álló Moderntánc Kupasorozatot. Mezőkövesd immár második alkalommal adott otthont a versenynek.
Mint minden esztendőben, idén is rengeteg táncos vett részt az eseményen a Városi Sportcsarnokban. Több mint 1000 táncos mérte össze tudását hip-hop, show, illetve dance stílusban. A 70-75 kategóriában meghirdetett versenyre az ország minden részéről érkeztek gyerekek, fiatalok, illetve felnőttek. Ez alkalommal újításként mazsorettversenyt is szerveztek.


ZSűRIZÉS, GÁLA

Szakmai zsűri értékelte a hétvégi versenyen: két angol és két orosz elismert táncos. A négyfős zsűri a technikát, a zene használatát, a designt, illetve a produkció összhatását értékelte és pontozta. A versenyt különböző betétprogramok színesítették. Ilyen volt például a Fülöp Renáta mezőkövesdi rockis tanítványainak rövid műsora, vagy az a zumba-bemutató, amely Jordán Mária instruktor vezetésével még a versenyzőket is megmozgatta.
Az egész napos rendezvényt nagyszabású gála zárta.
A végső kupadöntő július 1-jén Budapesten lesz, ahol a sorozat 5 állomásának legjobbjai mérhetik össze majd tudásukat.

Kapcsolódó hírek