Ugrás a tartalomhoz

Meghívó

Mezőkövesd hírei

Az új Munka Törvénykönyve alkalmazásának gyakorlati kérdései
Előadás és konzultáció

Időpont: 2013. április 30. 10.00 óra
Helyszín: Mezőkövesd Közösségi Ház emeleti kisterem
Előadó: dr. Bujtor Gyula munkaügyi tanácsadó

FőBB TÉMAKÖRÖK:

1. A munkaviszony létesítése, módosítása és megszüntetése.
A munkaszerződés tartalmi elemei (kötelező és lehetséges) A munkaszerződéstől való elállás esetei. A munkába lépés napja. A munkaszerződés ráutaló magatartással történő módosítása. A kismama munkaszerződésének kötelező módosítása legalább 4 órás részmunkaidős határozott idejű szerződésre. A munkaviszony megszüntetése, felmondással, közös megegyezéssel, azonnali hatályú felmondással. A határozott idejű munkaviszony létesítése és megszüntetése.

2. Az Mt. munkaidőre, pihenőidőre, szabadságra vonatkozó szabályainak alkalmazása. Munkaidőkeret alkalmazása, a munkáltató tevékenységének meghatározása, több műszakban, megszakítás nélküli munkarendben, idénymunkában, készenléti jellegű munkakörben, vasárnap, illetve munkaszüneti napon rendeltetése folytán működő munkáltatónál történő foglalkoztatás szabályai.

3. A munkabér védelme. A minimálbér és a garantált bérminimum. Mikor és kinek kell megfizetni? Az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének gyakorlati alkalmazása. A bérpótlékok, (vasárnapi pótlék, munkaszüneti pótlék, pihenőnapi pótlék) a távolléti díj fizetésének szabályai. Hogyan kell kiszámolni a távolléti díjat, példákkal bemutatva. Elszámolás a munkaidő keret befejezése előtti jogviszony megszűnés esetén.

-Konzultáció.


RÉSZVÉTEL INGYENES, RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT
A 30 953 3695-ES SZÁMON vagy az
mkov.bokik@t-online.hu e-mail címen
JELEZZE.


SEBÉNÉ TÓTH ERZSÉBET
BOKIK Mezőkövesdi Képviselet

Kapcsolódó hírek