Ugrás a tartalomhoz

Csontos Dominik diadalmaskodott (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megvédte a bajnoki címét a mezőkövesdi Csontos Dominik, aki első helyen végzett a Kis Matyó Open regionális utánpótlás sakkversenyen. Két kategóriában több mint harmincan vettek részt a 4. alkalommal megrendezett regionális megméretésen, melynek a Bárdos Lajos Tagiskola adott otthont április 20-án.

Az alsó tagozatos iskolások között összesen 22 ifjú sakkpalánta vett részt, akik közül négyen életük első sakkversenyén ültek az asztalhoz. A füzesabonyi Tóth Marcell Balázs nagyszerűen szerepelt, hiszen minden ellenfelét legyőzte, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a hét fordulóból álló versenyt. A második helyen az egri Joó Judit végzett, aki csak a győztestől szenvedett vereséget. A harmadik és negyedik helyen holtverseny alakult ki a füzesabonyi ikerpár Farkas Bence és Farkas Máté között, akik 5-5 pontot „sakkoztak össze”. Az első versenyesek közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egyaránt 3-3 pontot gyűjtő Bíró Lilla és Szepesi Balázs.

A felső tagozatos diákok viadalán 11 tehetséges sportoló mérte össze a tudását. A viszonylag kis létszám ellenére nagyon erős mezőny gyűlt össze, mivel három sakkozó is nemzetközi értékszámmal rendelkezett, továbbá többszörös megyei és magyar korosztályos bajnokok is elindultak a megméretésen. A nyílt sisakos küzdelemben végül a közelmúltban amatőr megyei ifjúsági bajnoki címet szerző mezőkövesdi Csontos Dominik diadalmaskodott, aki hármas holtverseny után jobb mezőnyértékkel védte a meg bajnoki címét. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára Ács Kristóf és Ács Petra állhatott fel.
A Kis Matyó Open következő versenyét május 25-én rendezik meg a Bárdos Lajos Tagiskolában.


IV. Kis Matyó Open végeredménye:

Alsósok:
1 Tóth Marcell Balázs 7
2. Joó Judit 6
3. Farkas Máté 5
Farkas Bence 5
5. Bocsi Levente 4
Gál Bálint
Bíró Bálint
Ragó Marcell
Szabó Kinga
Detki Dávid
11. Póta Gellért
Kerékgyártó Máté
13.Kiss Enikő
Zug Máté
Szepesi Balázs
Bíró Lilla
17. Bocsi Zoltán
Somogyi Bálint József
Pajtók Csanád
20. Bencsik Dorka
21. Járó Marcell
22. Csirmaz Kelen György

Felsősök:
1. Ács Kristóf 4,5
Csontos Dominik
Ács Petra
4. Pap Kristóf 3,5
Pados Balázs
Galambos Péter
7. Váradi Vendel 3
8. Szepesi Ádám 2,5
Murányi Lili
10. Zug Bálint 2
11. Járó János 1

(fotók: kovesdisport.hu)

Kapcsolódó hírek