Ugrás a tartalomhoz

Az ország legjobbjai között (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Országos döntőbe jutott a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola kézilabda csapata a diákolimpián. Kézilabdázóink két csapatot megelőzve vívták ki a szép sikert a Városi Sportcsarnokban.

Az V. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjének Mezőkövesd adott otthont április 24-én. Az eredetileg négy csapatos megméretésen a torna házigazdája, a Szent László Gimnázium csapata mellett a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, valamint a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium együttese vett részt. A negyedik résztvevő, a gödöllői Török Ignác Gimnázium gárdája nem érkezett meg a viadalra, így a három csapat körmérkőzéses formában döntött a továbbjutásról, ahová csak a torna győztese kvalifikálhatta magát.

Az első találkozón a Nyíregyháza és a Mezőtúr csapott össze. A szabolcsi gárda fokozatosan kezébe vette az irányítást és az első félidőben négy gólos előnyt harcolt ki. Fordulás után a dél-alföldi gárda mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de Bartha Dénes együttese végig magabiztosan játszott és teljesen megérdemelten hatgólos sikert aratott.

Magabiztos kövesdiek
Az első mérkőzés eredményének tükrében a házigazda Szent László Gimnázium és a Zrínyi Ilona Gimnázium csapatai a döntőbe jutásért mérkőztek meg. A nagy tét, valamint a kitűnő hangulat talán nyomasztólag hatott a nyíregyháziakra, akik az első találkozóhoz képest megilletődötten és visszafogottan játszottak. Együttesünk ellenben óriási akarással és önbizalommal vetette magát küzdelembe, melynek eredményeként Sallaiék az első félidő felénél már 14-5-re vezettek. A játékrész második felében kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés képe, ennek ellenére a különbség tovább nőtt a csapatok között, így a félidő végén 24-13 állt az eredményjelzőn.
Fordulás után egy picit „beragadtak” kézilabdázóink és a szabolcsiak a hullámvölgyet kihasználva egy 6-2-es sorozattal rukkoltak ki, de együttesünket 6-7 gólnál jobban nem tudták megközelíteni. A találkozó hajrájában még egy kicsivel közelebb lopóztak a vendégek, azonban a kövesdi siker egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az elődöntő záró összecsapásán kézilabdázóink a Mezőtúrral játszottak és már egy döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy a kövesdi csapat jusson az országos fináléba, de Pásztorék nem bízták a véletlenre a mérkőzést. Csapatunk már a találkozó elején nagy fölényben játszott. Fábiánék a fegyelmezett védekezés mellett elöl kreatívan játszottak és valósággal ontották a gólokat. A ragyogó játék eredményeként a 13. percben 10-3-as, míg a félidő végén 18-6-os előnyre tettek szert Üvegesék. A második játékrész első felében nem változott a különbség jelentős mértékben, viszont a hajrában rátettek még egy lapáttal a kövesdi gimisek, akik a mérkőzés zárásaként egy 8-2-es periódussal bizonyították be, hogy megérdemelten jutottak az ország legjobb 8 csapata közé. Kézilabdázóink végül fölényesen, 17 góllal nyerték meg az összecsapást.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjat vehetett át mezőtúri Török Róbert, akit legjobb kapusnak választottak meg, valamint a nyíregyházi Török Ádám, aki a legtöbb gólt szerezte a viadalon. A szakemberek véleménye alapján a legjobb mezőkövesdi játékos Sallai Máté lett. A díjakat Juhász Jánosné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója adta át a csapatoknak. 

Eredmények:

Mezőtúr – Nyíregyháza 27-33 (10-14)
Mezőkövesd – Nyíregyháza 36-40 (13-24)
Mezőkövesd – Mezőtúr 33-16 (18-6)

Az országos elődöntő végeredménye:

1. Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, (Mezőkövesd)
2. Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (Nyíregyháza)
3. Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola


Az országos döntőbe jutott Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola csapata:
Üveges Krisztián, Horváth Loránd, Pásztor Ákos, Fábián Roland, Kiss Roland, Kovács Bence, Sallai Máté, Bartók Levente. Edző: Panyi Lóránd
A továbbjutásért dicséret illeti továbbá Molnár Ferencet és Fügedi Csabát, az MKC két utánpótlás edzőjét, akik a klubnál készítik fel a fiatal játékosokat.

A 8 csapatos finálét Debrecenben rendezik meg júniusban.
 

Kapcsolódó hírek