Ugrás a tartalomhoz

Új autót kaptak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hivatalosan is átvették az új szolgálati autót a mezőkövesdi polgárőrök. Az átadó ünnepséget április 26-án rendezték meg a Városi Sportcsarnok előtt.

A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület vezetősége gazdaságossági szempontok miatt tavaly nyáron vált meg a Lada Niva típusú autótól, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetségtől kapott gépjárművel pótoltak. Az autó használata a jármű kora és műszaki állapota miatt átmeneti megoldást jelentett a polgárőrség számára, így a szervezet vezetői a 2013-as esztendő egyik fontos feladataként egy jó állapotú és gazdaságosan üzemeltethető gépjármű beszerzését fogalmazták meg.
Városunk képviselő-testülete másfél millió forintot szavazott meg támogatásként a helyi Polgárőr Egyesület számára, melyből a szervezet egy kitűnő műszaki állapotban lévő Ford típusú személygépjárművet vásárolt. Az önkormányzati támogatásból a gépkocsi biztosításának megkötése mellett az autó felmatricázásának költségeit is ki tudták fizetni. Városunk polgárőrei a gépjármű beszerzésének köszönhetően ezentúl még hatékonyabban végezhetik a feladataikat.


Ünnepélyes átadó

A gépjármű hivatalos átadó ünnepségén elsőként dr. Fekete Zoltán köszöntötte a résztvevőket a Városi Sportcsarnok előtt. Mezőkövesd első embere elmondta, hogy a magyar kormány adósságátvállalásról meghozott döntésének köszönhetően nyílt lehetőség a támogatás megítélésére. Az önkormányzat a kedvező döntés után a civil szervezetek közül a polgárőröknek az elsők között nyújtott segítséget, hogy a folyamatosan fejlődő szervezet tagjai még jobb feltételek között végezhessék a tevékenységüket. Dr. Fekete Zoltán elismeréssel beszélt a polgárőrök munkájáról, melyet nagyon lelkesen és önzetlenül végeznek. „Polgárőrök nélkül ma már elképzelhetetlenek a városi rendezvények. A szervezet tagjai nagy segítséget nyújtanak a programok zavartalan lebonyolításában és a rendőrség munkáját is jelentős mértékben megkönnyítik. Kívánom, hogy a továbbiakban is eredményesen végezzék a munkájukat és ígérem, hogy a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.” – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.
Ezt követően Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte, hogy a polgárőrök a közbiztonság megteremtésében is nagyon fontos szerepet töltenek be. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az önkormányzat, a rendőrség, illetve a polgárőrség szoros együttműködést alakítson ki és úgy látom, hogy ez Mezőkövesden megvalósult, sőt a szervezetek közötti kapcsolat folyamatosan erősödik. Szívből gratulálok a mezőkövesdi polgárőröknek és kívánom, hogy a gépjárművet a lakosság, valamint a minél hatékonyabb bűnmegelőzés érdekében tudják majd hasznosítani.” – fejezte ki kívánságait Tállai András államtitkár.
Köteles János, a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület vezetője szintén kiemelte, hogy az autó jelentősen megkönnyíti a polgárőrök munkáját és a jövőben még színvonalasabb körülmények között láthatják el a feladataikat. „Nagyon örülök, hogy egy kitűnő állapotban lévő autót sikerült beszereznünk, melynek a fenntartása és üzemeltetése is lényegesen könnyebb feladat lesz. Szeretném megköszönni Tállai András államtitkárnak, dr. Fekete Zoltán polgármesternek, valamint a képviselő-testület tagjainak a segítségét és támogatását mellyel lehetővé tették az autó megvásárlását.” – emelte ki Köteles János.

Kapcsolódó hírek