Ugrás a tartalomhoz

Családháló Találkozó (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Regionális Családháló Találkozót tartott a Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület április 26-án. Az egész napos program keretében a hasznos tanácsok és ötletek mellett az „Üzletanyu születik” című könyv szerzője, Vida Ági is előadást tartott.

Az első ízben megszervezett rendezvényen a Családháló program résztvevői találkoztak városunkban. Az anyukák, klubvezetők az általuk már használt és jól bevált programötleteiket, megoldásukat osztották meg egymással. Így például ez alkalommal a Kabócák és Manócskák jóvoltából megismerhették a nálunk már nagyon közkedvelt Mazsola Muzsikát, illetve a kézműves-foglalkozások szervezéséről, apró trükkjeiről is előadást hallgathattak meg a résztvevők.
A délután során Vida Ági, az Üzletanyu születik című könyv szerzője is előadást tartott, aki a könyv és az előadás során arra a kérdésre adott választ egyebek közt, hogy az ötlettől hogyan kell eljutni a sikeres vállalkozásig. A szakember elmondta, hogy elsőként ki kell találni a célt, hogy mit szeretnének az anyukák csinálni. Általában kézműves termékek előállításával kezdik el online, illetve otthoni munkavállalásukat az édesanyák. Hozzátette, hogy az internet minden tekintetben nagy segítség a vállalkozó kedvű asszonyoknak, hiszen egyrészt marketingeszköz, másrészt pedig felületet biztosít a kínálatuk piacra, a kereslethez történő eljuttatására.
A rendezvény végén pedig Árvai-Simonyi Ágnes, a mezőkövesdi Kabócák és Manócskák Egyesület képviseletében átvehette azt az elismervényt, oklevelet, amely arról szólt, hogy a civil szerveződés Családháló Pont lett.

Kapcsolódó hírek