Ugrás a tartalomhoz

Pontvesztés a hosszabbításban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Újpest FC B 2-2 (0-1)

Drámai körülmények között veszített két pontot városunk felnőtt csapata a bajnokság hétközi játéknapján.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának hétközi játéknapján a 30. forduló mérkőzéseit játszották le a csapatok május 1-jén. Az előrehozott fordulóban a második helyen álló együttesünk a 12. helyen állomásozó Újpest FC B együttesét látta vendégül. A papírforma mezőkövesdi sikert ígért, de Magosék tavasszal az élcsapatok közül legyőzték a Nyíregyházát, de a Békéscsaba és a Vasas is csak egy pontot kasszírozott a lila-fehérektől éppen ezért egyáltalán nem várt könnyed találkozó Szántaiékra. Ráadásul az Újpest és a Mezőkövesd őszi mérkőzésén a fővárosi gárda 3-0-ás győzelmet aratott.
A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik Zamostny révén már a 4. percben célba vették Szántai kapuját, azonban a támadó távoli lövését könnyedén hárította a kövesdi hálóőr. A folytatásban is a látogatók játszottak jobban, melynek a 8. percben meg is lett az eredménye, miután Nagy beadását Litauszki senkitől sem zavartatva lőtte szép mozdulattal a hálóba. A vendégek a vezetés megszerzése után is fölényben játszottak és több alkalommal is megpróbálták növelni az előnyüket, de a kövesdi védelem jól látta el a feladatát. Együttesünk támadásaiból viszont hiányzott a lendület és az átütőerő, így Bognárék elsősorban távoli lövésekkel próbálták meg „eltüntetni” a két csapat közötti egy gólos különbséget. A játékrész legnagyobb hazai lehetősége Hamar előtt adódott közvetlenül a szünet előtt, azonban a csatár közelről a kapu fölé perdített.


Fordítás után dráma

Féltávnál kettős cserét hajtott végre Véber György, aki Bagit és Olaszt is pályára küldte. A változtatás után a középpálya stabilabbá vált és együttesünk átvette a játék irányítását. Fordulás után alig három percet kellett várni az első kövesdi helyzetre, amikor is Bognár szabadrúgása után Szalai bólintott kevéssel a keresztléc fölé, majd Bagi lövését hárította szép mozdulattal Horváth. Újabb 5 perc elteltével Hamar 22 méterről megeresztett életerős kísérletét paskolta ki a léc alól az újpestiek kapusa. A hazai nyomás és fölény az idő előrehaladtával egyre jobban fokozódott. Az 58. percben Bognár szabadrúgását követően Bagi állt közel a gólszerzéshez, de a középpályás kísérlete sem jutott át a gólvonalon. A 62. percben viszont megtört a jég, miután egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Menougong elé került a labda, aki rövid vezetést követően a kifutó Horváth mellett higgadtan lőtt a kapuba. Együttesünk három perccel később Kardos révén a vezetést is átvette, miután az előrehúzodó védő egy nagy kapu előtti kavarodás végén lőtt a hálóba. A vendégek a bekapott gól után két minutummal Magos lövésével veszélyeztettek, de a labda elkerülte a kövesdi ketrecet. Negyedórával a találkozó vége előtt újra Bognár volt az előkészítő, akinek a baloldali szögletét a hosszú oldalon Olasz fejelte a kapu mellé. A 85. minutumban Zamostny bombáját a levegőben úszva ütötte ki Szántai a bal kapufa mellől, majd az utolsó minutumban végleg eldőlhetett volna a találkozó, azonban Bagi lövése után Bogdány közeli duplázását is kikaparta Horváth a gólvonal elől. Sajnos a futball örök törvénye ezúttal is beigazolódott, ugyanis a fővárosiak az összecsapás hosszabbításában gólt lőttek. A 92. perc végén Litauszki szlalomozott végig a mezőkövesdi védelmen és miután tisztára játszotta magát Zamostny elé tálalt, aki mintegy 8 méterről nagy erővel lőtt a hálóba. Együttesünk fájó pontvesztése miatt két ponttal növelte előnyét a Vác kizárása miatt szabadnapos Vasas gárdája. A játék nélkül 3 ponthoz jutó angyalföldiek 49 ponttal vezetik a tabellát a 46 egységet szerző Mezőkövesd és a 44 ponttal 3. helyen álló Békéscsaba előtt.


A Honvéd következik

Labdarúgóink legközelebb a Budapest Honvéd tartalékcsapatának otthonában vendégeskednek majd május 5-én, vasárnap 17 óra 30 perctől majd. Hazai környezetben viszont egészen május 26-áig kell várni a következő mérkőzésre, amikor is a Cegléd érkezik Mezőkövesdre. A hosszú szünetre a Vác kizárása miatt kerül sor, ugyanis a két csapat városunkba csapott volna össze május 12-én, de ez a találkozó elmarad. A Honvéd elleni idegenbeli találkozót követően Putnokra látogatnak majd Bogdányék május 18-án.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Újpest FC B 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Becséri (Horváth, Makkosné)
MSE: Szántai - Hegedűs, Szalai, Kardos, Éles - Lipusz (Olasz), Bognár, Farkas B., Petneházi (Bagi) - Hamar (Bogdány), Menougong. Vezetőedző: Véber györgy
ÚFC: Horváth - Szokol, Litauszki, Mihajlovics, Pollák, Nagy J. (Magos), Eninful (Banai B., Tóth B.), Erős, Toricska, Rubus, Zamostny. Vezetőedző: Víg Péter
Gólok: Menougong (62.p), Kardos (65.p) ill. Litauszki (8.p), Zamostny (92.p)

(fotók: kovesdisport.hu)

Kapcsolódó hírek