Ugrás a tartalomhoz

Civilek Hete (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásra hívták fel a figyelmet a mezőkövesdi szervezetek a Civilek Hete programsorozat keretében. A cél érdekében nyílt napokat, bemutató foglalkozásokat és előadásokat szerveztek a civilek.

A Mezőkövesdi Civil Szövetség Egyesület és tagszervezetei immár hatodik alkalommal szervezte meg a Civilek Hete rendezvényt annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egyesületek, klubok tevékenységére, és az adó 1% felajánlásának lehetőségére.


TEADÉLUTÁN ÉS PARÁDÉ

A hét során nyílt napot tartott a Matyóföldi Foltvarró Egyesület, akik neszesszert készítettek április 22-én délután. A Matyó szerelem című feliratos magyar némafilm levetítése mellett a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület és a MASZK előadásában „Boldog születésnapot, Shakespeare!” címmel drámafelolvasó teadélutánt is tartottak. Április 24-én a hagyományos Civil Parádé és Cuháré keretében a tagszervezetek képviselői a Szent István Katolikus Általános Iskolától egészen a Táncpajtáig felvonultak, felhívva ezzel a figyelmet a civilek tevékenységére, a céljuk elérésére. Előadások keretében megismerkedhettek a hét során az érdeklődők a Reuma Klub és az Egészség Klub Közhasznú Egyesület foglalkozásaival.


VÁSÁRI KOMÉDIA A ZSÓRYBAN

Május 1-jén pedig immár hetedik alkalommal szervezték meg a Civil Forgatagot a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, amely egyben a Civilek Hete programsorozat zárónapja is volt. A rendezvényen a színpadon zenés, táncos, verses, énekes produkciókkal, tornával, kabaréjelenetekkel, vásári komédiákkal szórakoztatták a fürdőzőket, míg a sátrakban a civil szervezetek közreműködésével kézműves-foglalkozásokon, állapotfelmérésen vehettek részt az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek