Ugrás a tartalomhoz

Túl vannak a felén (videóval)

Mezőkövesd hírei

A terveknek megfelelő ütemben zajlanak a szennyvízberuházás munkálatai városunkban.

A projekt a „Mezőkövesd Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése a lakosság életminőségének javítása és a települési környezet védelme érdekében” című Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.
Az időjárás kedvezően alakult áprilisban, így felgyorsultak a kivitelezési munkálatok. Az elmúlt időszakban már 10-14 csapat dolgozott a szennyvízhálózat kiépítésén. A legjelentősebb munkálatok az Ady Endre út, az Alkotmány út, a Károly utca és Madách úton zajlanak. A Rákóczi és a Szomolyai úton befejeződött a gerincvezeték lefektetése, így a szakemberek itt már az útburkolat betonos helyreállítását végzik.

Ami a gerincvezeték lefektetését illeti, jelenleg 52%-os a kiépítettség a városban, ez azt jelenti, hogy a szakembereknek még mintegy 14 km-nyi vezetéket kell lefektetniük.
„Az elkövetkezendő időszakban elsősorban az északi városrészben, a Gaál István út, a Gergely utca, valamint a Lehel utca mellett a Klára utcában fogunk a legnagyobb erőkkel felvonulni. A város többi területén már hozzávetőleg 70-80%-os állapotban van a vezetéklefektetés.” – hangsúlyozta Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke.
A zord időjárás legnagyobb mértékben az úthálózat helyreállítását akadályozta, viszont a tavaszi idő beköszöntével ezen a területen is sikerült előrelépni. Jelenleg 3-4 csapat dolgozik a betonos útjavításon, így egyre nagyobb területen javulnak a közlekedés feltételei. Az aszfaltozás várhatóan augusztusban fog elkezdődni.

Kapcsolódó hírek