Ugrás a tartalomhoz

Bajnok az MKC! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Gödöllői KC - Mezőkövesdi KC 29-35 (13-17)


Sporttörténeti sikert ért el városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink a város történetében először aranyérmet szereztek a másodosztályú pontvadászatban. Feketéék a sikernek köszönhetően ősztől - egy év kihagyás után - újra hazánk legjobb csapatai ellen játszhatnak.

Az NBI/B Keleti csoportjának 21. fordulójában a 11. helyen álló Pest megyei gárda vendégeként léptek parkettre Feketéék május 11-én. Csapatunk óriási siker kapujában állt a forduló előtt, hiszen az MKC az utolsó előtti játéknapon már egyetlen pont megszerzése esetén is bajnoki címet ünnepelhetett. Ennek megfelelően nagy várakozás előzte meg együttesünk gödöllői fellépését, ahová hozzávetőleg 200 kövesdi drukker kísérte el a csapatot, akik az első pillanattól fantasztikus hangulatot varázsoltak az impozáns gödöllői csarnokba.

Bartos Gábor együttese hosszú ideig jól tartotta magát az első játékrészben. A rendkívül motiváltan játszó hazaiak az 5. percben 4-3-ra vezettek. Kleisék ebben a periódusban nagy akarással, de sok hibával játszottak. Csapatunk a folytatásban átvette a vezetést, de a 15. percben 9-8 után ismét egyenlíteni tudtak a  vendéglátók. Ezt követően szép lassan összeállt együttesünk játéka. Csapatunk Kovács vezérletével egyre  jobb hatékonysággal szűrte meg a  hazai támadásokat, miközben Benisék elől rendre pontosan vették célba a gödöllői kaput, így szép lassan nőni kezdett a különbség a felek között. Kézilabdázóink a nagyszerű teljesítmény eredményeként hat perccel a játékrész vége előtt 15-9-re megléptek. Markóék a hajrában összeszedettebben játszottak és lőtávolon belül maradtak, mivel egyebek között egy időn túli szabaddobásból szerzett gólnak köszönhetően négyre faragták a hátrányukat a szünetig.
Bartos Gábor tanítványai fordulás után egyre több hibával játszottak, ennek eredményeként az MKC szép lassan növelte az előnyét. Kleisék 20 perccel a lefújás előtt már 8 góllal, 24-16-ra vezettek. Együttesünk a kemény, férfias küzdelmet hozó  találkozó utolsó harmadában állandósította a 6-8 gólos előnyét és összecsapás utolsó öt percének 32-25-ös előnnyel vághatott neki. A Magico Ultras vezette népes szurkolótábor végig fergeteges hangulatot varázsolt a sportcsarnokban. A lelkes kövesdi drukkerek az utolsó percekben már önfeledten éltették a bajnokcsapatot, miközben a kispadon helyet foglaló játékosok is felállva és összeölelkezve várták a bajnoki aranyérmet jelentő sípszó megszólalását. 
 
Fergeteges kövesdi örömünnep
 
A lefújás pillanatában minden kövesdi játékos a pályára szaladt és megkezdődött az „aranyos” fieszta. A csapat tagjai a szurkolókkal közösen legalább félóráig ünnepelték a bajnoki aranyérmet és az élvonalba jutást. Kézilabdázóink 21 mérkőzésből 17-et megnyertek, emellett 3 döntetlen és 1 vereség  alkotja a mérleget. Molnárék az így megszerzett 37 ponttal behozhatatlan előnyre tettek szert az utolsó forduló előtt, ennek eredményeként a kövesdi kézilabdázók ősztől újra Magyarország legjobb csapataival mérhetik össze a tudásukat.
 
Aranyérmek Juhász Istvántól
 
A találkozó lefújása után megrendezték az éremátadó ünnepséget a játéktéren. A csapat és a szakmai stáb tagjainak, valamint az MKC vezetőinek Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója adta át a medálokat.
 
Csodás jubileum
 
Csapatunk az MKC 1993 óta íródó történetében először szerzett másodosztályú bajnoki címet, így a csapat tagjai sporttörténeti diadalt arattak a 2012/2013-as pontvadászatban. A felnőttek mellett a Molnár Ferenc vezette juniorok szintén az első helyen végeztek, így a klub dupla sikerrel ünnepli az MKC 20 éves fennállását.
 
Nyíregyházán zárul az év
 
A bajnokság záró fordulójában a Nyíregyháza Nyír-Komplett együttesének vendégeként lépnek pályára csapataink május 18-án, szombaton. A juniorok 16 órától, míg a felnőttek 18 órától kezdik meg a másodosztályú pontvadászat utolsó összecsapását a szabolcsi megyeszékhelyen.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:
 
Gödöllői KC - Mezőkövesdi KC 29-35 (13-17)
Gödöllő, 300 néző, vezette: Szécsi, Szőke
GKC: Hambalgó, Markó, Nemes (kapusok), Kocsis 2, Domokos 3, Márkus 7 (2), Varga L. 2, Korondi, Bátori, Bagó 1, Soós 5 (2), Varju, Mikita 8, Széles 1. Vezetőedző: Bartos Gábor
MKC: Kovács J., Tóth K., Sipos (kapusok), Benis 3, Molnár 3, Fekete L. 4, Kleis 9 (1), Trivkovics 5, Gyuris 1, Kovácech 6, Nyikes 2, Varga A. 2, Fekete D., Kovács P., Nyitrai J., BÁn N. Vezetőedző: Avar György
Hetesek: 5/4 ill. 1/1
Kiállítás: 2 ill. 14 perc 

Kapcsolódó hírek