Ugrás a tartalomhoz

Családok Napja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Gyermeknevetéstől volt hangos a Kavicsos-tó és Szabadidőpark parkolója május 15-én. A második alkalommal megrendezett Családok Napjának idén is nagy sikere volt.

Május 15-e Európában és hazánkban nemzetközileg a Családok Napja. A Kabócák és Manócskák Egyesület és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. közös szervezésében valósult meg a program városunkban.
A rendezvényt Vámos Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a családok fontosságát, jelentőségét, összetartó erejét. A bevezető gondolatok után Árvai-Simonyi Ágnes a Kabócák vezetője köszöntötte a jelenlévő gyermekeket és szüleiket, illetve ismertette a nap programját.
Elsőként a legkisebbeknek kedveskedtek a Mazsola Muzsikával, amelyet minden kisgyermek nagyon élvezett. Ezt követően a lelkes lurkók nekivághattak a minimaratonnak, a motoros, a lábbal hajtható bicikliversenyeknek. Emellett volt kézműves-foglalkozás: rajzolhattak, CD-tokokból készíthettek különböző tárgyakat a gyerekek.
Ez alkalommal is sok sütemény érkezett a sütisütő-versenyre, amelyek közül a legízletesebbet egy négytagú zsűri értékelte és ítélte oda a legjobbnak járó nyereményt készítőjének.
Az idei rendezvényen mintegy 50 gyermek vett részt szüleivel, nagyszüleivel, és töltöttek el egy szórakoztató, vidám délutánt a Kavicsos-tónál.

Kapcsolódó hírek