Ugrás a tartalomhoz

Felhívás

Mezőkövesd hírei

Tisztelt Szülők!

A művészetekkel való foglalkozásnak számtalan előnye van. Sok szülő ennek ellenére nehezen határozza el magát, hogy járjon-e művészeti iskolába gyermeke vagy sem. Egyesek attól félnek, nehogy túlterheljék csemetéjüket, mások hasznosabbnak tartják a sportot, a nyelvórát vagy a számítógépes oktatást.

Íme,  néhány meggyőző érv, amely segíthet dönteni:

– A művészetekben való jártasság az általános műveltség alapja.
A művészet lélekművelő szerepe egy egész életen keresztül hatással van a személyiségre.
A zenetanulás serkenti a bal agyfélteke fejlődését (ez felelős a nyelvi készségekért is), illetve hozzájárul más tantárgyak tanulásának sikerességéhez is.
Fejleszti a memóriát, a kreatív gondolkodásmódot, a  problémamegoldó készséget.
A zenetanulás fontos nevelőeszköz, mely olyan készségeket fejleszt ki a gyerekekben, amelyek felnőttkorban a munkahelyen, a társadalomba való beilleszkedéshez segítséget nyújtanak.
Az együtt muzsikálás, táncolás csapatmunkára, egymásra figyelésre és önfegyelemre tanít. Ez elkötelezettséget, ugyanakkor rengeteg tanulást, gyakorlást és kitartást kíván.
A művészetek által a személyiség önkifejezésre juthat, fejleszti a gyerekek belső szépérzékét, színesíti  a fantáziavilágukat.
A művészetekkel való foglalkozás révén a gyerekek megtanulják értékelni a befektetett munka gyümölcsét, mely egyben növeli önbizalmukat is.
Igyekeznek megütni a kívánt színvonalat, amelynél jobban semmi sem tükrözi és jutalmazza meg a kitartó és szorgalmas munkát.
Az előadások alatt a gyermekek megtanul a nyilvánosság, a közönség elé állni, s ez a különböző élethelyzetekben egyfajta rutint kölcsönöz számukra.
Ma már bizonyított a zene, a tánc, a képzőművészet terápiás hatása is, melynek alkalmazása számos területen kiváló eredményeket produkál.

Várjuk régi és új növendékek jelentkezését a következő tanszakokra:
- szolfézs előképző, zongora, hegedű, cselló, furulya, klarinét, oboa, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tuba, gitár, ütő,szintetizátor- keyboard, magánének.
- festészet, grafika, kézművesség
- néptánc

Felvételi és beiratkozás június 17. (hétfő), 18. (kedd), 13.30-17.30 között a Zeneiskolában (Mátyás király út.130., tel: 49/412- 628, 500-329).
A jelentkezéseket addig is fogadjuk a zeneiskolában és a szaktanároknál.

Kapcsolódó hírek