Ugrás a tartalomhoz

Győzött a Veszprém

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém KC 22-40 (11-16)


Tizennyolc gólos vereséget szenvedtek városunk felnőtt kézilabdázói a világ egyik legjobb csapata ellen április 9-én.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alapszakaszának zárófordulójában ünnepi körítés fogadta azt est főszereplőit, többek között a mezőkövesdi mazsorettek közreműködésével. A találkozó kezdődobását Fügedi István, az MKC lelkes szurkolója, illetve az Add a Kezed Lakóotthon egyik lakója végezte el.
 Az ünnepi hangulatot Rosta István csapata fokozta tovább, hiszen Milicsevicsék az egy évvel ezelőtt lejátszott találkozóhoz hasonlóan remekül kezdték az összecsapást. Bécsiék 2-0 után 5-4-re is vezettek és egészen a félidő hajrájáig teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a világklasszisokkal felálló bakonyi gárdának. A játékrész utolsó 6 percében azonban feljavultak Pericsék, akik ötgólos előnyt harcoltak ki a szünetig.

A második játékrészben beleerősítettek a látogatók, akik egy 4-0-ás sorozattal nyitottak. Az MKC ekkor enerváltabban és sok hibával játszott, de Ráczék hosszú ideig tartották a 10 gól körüli különbséget. A félidő második felében is a vendégek akarata érvényesült, akik fokozatosan növelték előnyüket és végül magabiztos sikert arattak a találkozó hajrájában. Együttesünk a pécsiek Csurgón elszenvedett vereségének köszönhetően nagy valószínűséggel 4 ponttal kezdheti meg a rájátszást. A Pécs abban az esetben, ha nem győz a Szeged ellen április 15-én, akkor 3, az Orosháza 2, míg a Dunaferr 1 egységgel vághat neki a hátralévő hat összecsapásnak.

Kapcsolódó hírek