Ugrás a tartalomhoz

Szent Imre Tagiskola, háromhetes projekt – „Ha nincs gyökerünk, elvisz a szél…”

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesd Város Önkormányzata által benyújtott TÁMOP 3.1.4 pályázat keretében a MÁAMIPSZ Szent Imre Tagiskola három hetet meghaladó programsorozatot tartott május 2-tól május 31-ig. Témája a család, anyák napjától gyermeknapig.

A projekt megvalósítása széleskörű tanulói – tanári – szülői közös együtt-dolgozásra adott lehetőséget. A célunk a szülő – gyermek – iskola kapcsolatának harmonikus alakítása.
A résztvevő 6. a és 6. b osztály tanulói az előkészítő héten megismerték a tervezetet, sor került a csoportok megalakulására, a feladatok vállalására. A projekt végrehajtása tanórákon és tanórán kívül történt. Kutató- és gyűjtőmunkával anyák napi alkotásokat gyűjtöttek magyar- és énekórákra, technikaórán ajándékot készítettek, rajzórán emblémát készítettek a családról, angol- és németórán a családjukat mutatták be. Matematikaórán családi költségvetést készítettek, s a családhoz kapcsolódó szöveges feladatokat oldottak meg. Informatikán adatfeldolgozás, táblázatkészítés, meghívó-készítés történt.
Meglátogatták a Matyó Múzeumot, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson a régi matyó családok életét tanulmányozhatták, illetve a történelemhez kapcsolódva is feladatlapot oldottak meg tanulók. A két osztály szülői Fügediné Rajna Ildikó pszichológus előadását hallgatták meg „A kamasz és a család-konfliktuskezelés” címmel. A diákok pedig Demeterné Erdős Edit tanár néni vezetésével „Kamaszpanasz” címmel beszélgettek.
A hatodik osztályos diákok egyéni kutatómunkájához tartozott az egyenesági családfa, illetve családtörténeti tabló készítése.
Osztályok közötti játékos sportversenyben mérhették össze erejüket egy szerda délután a felső tagozatos tanulók.
A projekt utolsó hetében került sor a gyermeknapi kirándulásra a Harsányi Kalandparkban. Izgalmas, igazi testi és lelki erőpróbát kívánó feladatokat oldottak meg, majd jóízűen fogyasztották el a szülők által főzött paprikáskrumplit. A nap zárásaként közös fagyizáson vettek részt.
A negyedik hét feladatai közé tartozott a kiállítás megrendezése az iskola épületében. A kiállítás megnyitóján rövid műsorral kedveskedtek a hatodikosok az érdeklődőknek, és bemutatták a három hetet meghaladó program keretében végzett munkájuk eredményeit. A kiállítás az év végéig megtekinthető az iskolában.
Ezúton is megköszönjük a szülők és a kollégák segítségét!

Kristonné Tóth Mária, Pázmándi Józsefné
osztályfőnökök

Kapcsolódó hírek