Ugrás a tartalomhoz

Két évet hosszabbít Véber (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kétéves szerződést kötött a Mezőkövesd Zsóry és Véber György vezetőedző, melyet sajtótájékoztató keretében írtak alá.

Kétéves szerződést kötött a Mezőkövesd Zsóry és Véber György vezetőedző, melyet sajtótájékoztató keretében írtak alá.

Véber György vezetésével vághat neki az első NB I-es szezonjának a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata. A hírt Tállai András, a klub elnöke jelentette be a Mezőkövesdi Város Sportcsarnokban megrendezett sajtótájékoztatón, ahol az érintettek ellátták kézjegyükkel a megállapodást.


Beérett a munka gyümölcse

Ezt követően Véber György elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen gyorsan sikerült megegyezni a klub vezetőivel, hiszen ezzel egy fontos kérdés dőlt el. A szakember hozzátette, a bajnokcsapat játékosai szintén jó úton járnak a szerződéskötés felé, ami a jövő évi keret kialakításában szintén nagyon lényeges. Véber György elmondta, a közel másfél évvel ezelőtti kinevezésekor munkalehetőségként tekintett a mezőkövesdi feladatra, nem gondolta, hogy a csapat az első osztályba juthat, de a klub nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, valamint a vezetők rengeteget dolgoztak azért, hogy Mezőkövesd az élvonalban szerepelhessen.
A szakember az erősítésekkel kapcsolatban annyit árult el, hogy 6-7 tapasztalt játékos érkezése várható, miközben 3-4 játékos távozhat, vagy kölcsönbe, más csapathoz kerülhet. A csapat célja újoncként nem lehet más, mint a bennmaradás kivívása, amelyhez egy 24-25 fős játékoskeret kialakítását tervezik. Véber György zárszóként annyit mondott, biztos benne, hogy egy év múlva, az első sikeres NB I-es évet ünnepelhetjük. A csapat június 24-én kezdi meg a felkészülést az őszi szezonra.


NB I-es infrastruktúra és utánpótlás

Ezt követően ismét Tállai András, a klub elnöke vette át a szót, aki az első osztályú induláshoz szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel, valamint az utánpótlás kialakításával kapcsolatban osztotta meg a terveket. A klubvezető hangsúlyozta, a sajtótájékoztató egyik fontos célja, hogy megnyugtassák a közvéleményt arról, Mezőkövesd minden tekintetben felkészül az élvonalra és nem fog az Eger sorsára jutni. Az egyik legfontosabb beruházás, a világítás kiépítése, a villamossági kábelek lefektetésével már elkezdődött. A klubház felújítása, illetve az emeletráépítés szintén gőzerővel zajlik. Tállai András elmondta ezzel kapcsolatban, hogy az élvonalnak és a 21. századi igényeknek mindenben megfelelő klubház épül, melynek az alsó szintje elkészül a július végi rajtra. Szintén lényeges fejlesztés a lelátó építése, amely 5000 fő befogadására lesz alkalmas, ebből összesen 1200 lesz az ülőhelyek száma. A pálya átalakítása egyébként valószínűleg jövőre folytatódni fog, ugyanis a tervek között szerepel, hogy a nézőtér közelebb kerüljön a játéktérhez és ehhez átalakítás szükséges.
Szintén a kiemelt beruházásokhoz tartozik a beléptető-, és biztonságtechnikai rendszer kialakítása. A pályára három beléptetőkapun lehet majd bejutni és összesen 20 kamerával fogják ellátni. Abban az esetben, ha nem sikerül minden fejlesztést elkészíteni a bajnoki rajtig a csapat felcserélheti a pályaválasztói jogot 1-2 mérkőzésre, vagy Debrecenben játszhatja a hazai találkozóit. Tállai András azonban hozzátette, mindent meg fognak tenni azért, hogy időre elkészüljenek a beruházásokkal és már a bajnokság kezdetétől Mezőkövesden fogadhassák az ellenfeleket.


Térségi utánpótlás


A klubvezető ezután az utánpótlásról beszélt, melynek biztosításához az egész térséget be szeretnék vonni. A klub buszokat fog vásárolni azért, hogy 40-50 km-es körzetből mindennap be tudják majd szállítani a gyerekeket az edzésekre. Tállai András elmondta, hogy a középiskolás korú focisták számára érettségi lehetőséget is tudnak biztosítani, hiszen a városban két középfokú oktatási intézmény működik, emellett a kollégiumnak köszönhetően a szállás kérdése is megoldható. A korosztályok tekintetében az U16 és az U18-as csapat alanyi jogon indulhat majd az élvonalba, ahová jelen pillanatban még az U19-es csapatnak is meg van az esélye felkerülni, míg a többi korosztályos együttes területi bajnokságokban szerepelhet ősztől. A klub első embere zárszóként elmondta, be akarják bizonyítani, hogy nem egy évre készülnek a legjobbak közé. A klub szeretne hosszútávon megragadni az élvonalban, ennek megfelelően építik az infrastruktúrát és az utánpótlás rendszerét egyaránt. 

Kapcsolódó hírek