Ugrás a tartalomhoz

Elbukott osztályozó (videóval)

Mezőkövesd hírei

Nem sikerült a bravúr. A Mezőkövesd Zsóry SE U19-es csapata kettős vereséget szenvedett az NB I-es osztályozón a Békéscsabától.

Az NB II Északi csoportjában szereplő korosztályos csapatunk, Putnokon aratott 3-1-es sikert az utolsó fordulóban június 2-án, és a győzelemnek köszönhetően megnyerte a bajnokságot a Kazincbarcika és az Eger együttesét megelőzve. Szabó László tanítványai azonban nem ünnepelhették sokáig az aranyérmet, ugyanis együttesünkre még egy nagyon komoly erőpróba várt a nyári szünet előtt. A bajnoki kiírás értelmében ugyanis csapatunk a Dél-keleti csoport bajnokával, a 24 találkozóból mindössze egyet elveszítő Békéscsabával mérte össze a tudását az NBI-be jutásért. Az oda-visszavágós párharc első találkozóját a viharsarokban rendezték meg. Labdarúgóink annak ellenére, hogy nem játszottak alárendelt szerepet, az első félidőben két gólos hátrányba kerültek. Csirmazék a második játékrészben is derekasan küzdöttek, ennek ellenére 5-0-ra elveszítették az összecsapást és nagyon nehéz helyzetbe kerültek.


A vendégek akarata érvényesült

A párharc visszavágóját július 8-án rendezték meg a Tűzoltópályán kialakított Sportcentrumba. Együttesünk a szinte reménytelennek tűnő helyzet ellenére nem adták fel a továbbjutás lehetőségét és a találkozó elején alaposan bekezdett. Az erőfeszítéseknek az első félóra vége előtt nem sokkal meg is lett az eredménye, miután egy remekbe szabott akció végén Csirmaz lőtt higgadtan a csabai kapuba. A felcsillanó továbbjutási reményeket azonban gyorsan szertefoszlatták a vendégek, akik Kacsala góljával néhány perccel később kiegyenlítettek.
A második játékrész közepén aztán két perc alatt Sipos és Huszár is betalált a kövesdi hálóba, ezzel végérvényesen eldőlt a továbbjutás kérdése. A kegyelemdöfést Papp adta meg, aki a 82. percben szerzett találatával állította be a 4-1-es végeredményt. A Békéscsaba kettős győzelemmel, 9-1-es gólkülönbséggel nyerte meg az osztályozót. Csapatunk a vereség ellenére kitűnő szezont produkált, hiszen az Északi csoportban elhódított bajnoki cím óriási fegyvertény a kövesdi fiataloktól.

Kapcsolódó hírek