Ugrás a tartalomhoz

Ebösszeírás Mezőkövesden (videóval)

Mezőkövesd hírei

Regisztrálják a kutyákat településünkön. Az ebtulajdonosoknak június 30-áig kell a hivatal rendelkezésére bocsátani az ehhez szükséges, kitöltött adatlapokat.

 Tájékoztató

Tisztelt Ebtartó!

Mezőkövesd területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Tájékoztatásul jelezzük, hogy Mezőkövesd Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap átvehető a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal „A” és „B” épületének portáján, továbbá letölthető a www.mezokovesd.hu honlapjáról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Közös Önkormányzati Hivatal  részére az alábbi módokon:
- levélben postai úton,
- a közterület-felügyelőknél személyesen,
- elektronikusan a kozter@mezokovesd.hu e-mail címre

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2013. június 30.

Közös Önkormányzati Hivatal

Kapcsolódó hírek