Ugrás a tartalomhoz

Lassan befejezik (videóval)

Mezőkövesd hírei

A végéhez közeledik a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése. Párhuzamosan zajlik a hőszigetelése, az épületgépészeti munkák, valamint a falak színezése.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot a Polgármesteri Hivatal „A” épületének energetikai fejlesztésére.
A Polgármesteri Hivatal esetében a Szilvási Építő Kft. végzi az intézmény energetikai korszerűsítését, amely az épület homlokzatának teljes felújítását, hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a belső, korszerű épületgépészeti rendszer teljes kialakítását tartalmazza. Emellett 24 napkollektorral látják el a Hivatalt. Április közepén vette át a cég a munkaterületet. Elsőként a belső udvari rész homlokzat építését és a nyílászárók cseréjét kezdték el a szakemberek. Azóta gyors ütemben folyt a munka az építkezésen. Az elmúlt közel egy hónap során az összes nyílászárót kicserélték, valamint a hivatal belső udvar felé eső falait leszigetelték és újraszínezték. Jelenleg az épület front- valamint a Szomolyai út felé eső oldalán dolgoznak a szakemberek, hogy minél gyorsabban elkészüljön az épület teljes hőszigetelése és újraszigetelése. Emellett folyamatosan zajlik a belső épületgépészeti rendszer modernizálása is.
A korszerűsített, felújított Hivatalt a kivitelezőnek július 30-ig kell átadnia, amely határidőt előreláthatólag tartani is tudja a cég.

Kapcsolódó hírek