Ugrás a tartalomhoz

A középmezőnyben végeztek (videóval)

Mezőkövesd hírei

Az 5. helyen fejezte be bajnoki szereplését a Mezőkövesd Zsóry SE U15-ös csapata.

Az NB II Északi csoportjában szereplő labdarúgóink 38 pontot szereztek a 10 csapatos pontvadászatban. A bajnoki címet megszerző Sajóvölgye „A” csapata összesen 74 ponttal szerezte meg az aranyérmet a 70 egységet gyűjtő DVTK és az 58 pontos Nyíregyháza előtt.

Gánóczy Zoltán együttese 27 mérkőzésből 12 találkozón diadalmaskodott, két alkalommal megosztozott a pontokon, míg 13-szor vesztesen hagyta el a játékteret. A csapat gólkülönbsége egészen különleges képet mutat, ugyanis 148 rúgott gól mellett 114 kapott találat szerepel. Ez a rengeteg gól annak köszönhető, hogy a csapatok különösen nagy számban termelték a gólokat a bajnoki meccseken. Az eredményeket böngészve egy egészen különleges adatra bukkanhatunk. A 135 bajnoki találkozóból mindössze 6 összecsapás zárult döntetlennel és két döntetlennél több egy csapat neve mellett sem szerepel.


Öt meccsen 76 gól!

Visszatérve a kövesdi fiatalok eredményeire, már a bajnokság elején érezhető volt, hogy a sok gólos mérkőzések fognak dominálni, ugyanis csapatunk első öt mérkőzésén nem kevesebb mint 76 gól született! A leggólszegényebb mérkőzést a tavaszi nyitófordulóban játszották labdarúgóink, amikor is Burcsákék a Kazincbarcika ellen 1-1-es döntetlent értek el. Csapatunk a legnagyobb különbségű győzelmét rögtön az első fordulóban aratta, ugyanis az Ózd ellen 26-0-ás kövesdi siker született. A legnagyobb verést a bajnok Sajóvölgye „A” mérte Gyenesékre, az Észak-borsodiak 15-0-ra győztek, de csapatunknak néhány héttel később ugyanilyen arányú győzelemmel sikerült kiköszörülniük a csorbát, igaz, nem a Sajóvölgye, hanem az Eger volt a szenvedőalany.


Sokat fejlődtek

Ugyan a bajnokság hajrájában több vereség is becsúszott, de összességében elégedettek lehetnek a fiatalok, hiszen az őszi szezonhoz képest jelentős mértékben fejlődött a csapat, amit jól mutat, hogy az őszi 16 ponthoz, tavasszal 22 egységet tudtak hozzátenni. Az együttes legeredményesebb játékosa, a góllövőlistán 2. helyen végző Oláh Márk lett 36 találattal.

Kapcsolódó hírek