Ugrás a tartalomhoz

Özönvíz jégesővel (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hatalmas eső zúdult Mezőkövesdre június 22-én. A vihar cseresznye és dió nagyságú jéggel „köszöntötte” a Város Napját.

A heves zivatar szombaton kora délután után érte el városunkat. A vihar kíséretében a nagy mennyiségű csapadék mellett cseresznye, sőt a város több pontján dió és tyúktojás nagyságú jég is hullott az égből. A mintegy félórás jégesőt követően jelentős mértékben, több mint 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet.
A város csapadékvíz-elvezető rendszerét is alaposan megterhelte a rövid idő alatt lezúdult mintegy 15 mm eső. Mezőkövesd mélyebben fekvő pontjain összegyűlt a csapadék, amely egyebek között a főutca Közösségi Ház előtti szakaszán lelassította a forgalmat.


Komoly károk

A csapadékot kísérő jég és a viharos erejű szél a parkok növényzetében, valamint a konyhakertekben és a gyümölcsösökben egyaránt súlyos károkat okozott. A Matyó Agrártermelő Zrt. területén viszont a jégeső miatt nem keletkezett komolyabb kár. A csapadék mennyiségének mérései alapján a város északi területén 8 mm csapadék hullott, míg Mezőkövesd területén 12-16 mm eső esett. Egerlövő térségében a helyiek  közlése szerint helyenként a 30-40 mm-t is elérte a lehullott csapadék mennyisége.
Érdekesség, hogy a zivatar a Zsóry fürdő üdülőterületén is jelentős esővel, de jég nélkül érkezett. A szombati egész napos heves zivatarokból lehulló szilárd halmazállapotú égi áldás Mezőkövesd mellett az ország számos településén, egyebek között a térségünkben Tardon és Egerben is komoly károkat okozott.

Kapcsolódó hírek