Ugrás a tartalomhoz

Évzáró szentmise (videóval)

Mezőkövesd hírei

Tanévzáró hálaadó szentmisét rendezett a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola. Az ünnepi misének a Szent László templom adott otthont június 14-én.

Az oktatási intézmény évzáró ünnepségének a keretében beszédet mondott többek között dr. Fekete Zoltán polgármester. A városvezető szerint az egy évvel ezelőtt egyházi fenntartásba került iskola minden szempontból igazolta a várakozásokat, hiszen a magas színvonalú oktatás és szakmai ismeretek átadása mellett a diákok lelkileg is gazdagodtak. Városunk első embere kiemelte, több iskolai rendezvényen is részt vett ebben a tanévben, így személyes tapasztalataira támaszkodva is elmondhatja, hogy az intézmény gazdag és tartalmas évet zárt. Dr. Fekete Zoltán megköszönte az iskola, valamint az egyház vezetőinek, a tanári karnak és a diákoknak az egész éves munkáját és tartalmas nyári szünetet kívánt mindenkinek.

Csirmaz István, az iskola igazgatója beszédében hangsúlyozta, a tanévzáró ünnepség egy kis megálló, amely jó alkalmat ad arra, hogy közösen áttekintsék és értékeljék a hátrahagyott tanévet. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy emberi léptékkel nézve rövid időnek tekinthető a 9 hónap, azonban az iskola életében jelentős és örömteli változásokat eredményezett. Az intézmény falait megtöltötte a keresztény hit ereje és szellemisége, amely a mindennapokban is érezhető volt. Az iskola vezetője elmondta, hogy a hit a lelki gazdagság mellett erőt ad az élet megpróbáltatásainak leküzdéséhez és segít átlendíteni a nehézségeken. Csirmaz István megköszönte többek között az egyház és a város vezetőinek a támogatása és munkája mellett a kollégák, illetve a diákok áldozatos hozzáállását és egész éves munkáját.
A szentmise keretében Jéger Károly pápai prelátus mondott prédikációt, aki kiemelte beszédében, hogy az egyházi fenntartású intézmény működésének köszönhetően egy új hang született meg a városban. Az ünnepségen Lipcsák János érseki biztos szintén megosztotta gondolatait. Elégedettségének adott hangot, hiszen tapasztalatai azt mutatják, hogy a diákok nem zárkóztak el a hit megismerésétől, elfogadásától. Lipcsák János örömmel tapasztalta, hogy a tanulók megnyitották a szívüket Isten előtt.
A tanévzáró szentmise végén az év során kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő diákok vehettek át jutalmat az iskola vezetőitől, melyet Lipcsák János érseki biztos adott át a jutalmazott tanulóknak.
A tanévzáró meghitt ünnepi hangulatát a Szent László Ifjúsági Kamarakórus tagjainak előadása is emelte.

Kapcsolódó hírek