Ugrás a tartalomhoz

Búrány Zoltán is megérkezett (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Búrány Zoltán személyében egy új labdarúgó csatlakozott a Mezőkövesd Zsóry felnőtt együtteséhez. Az ifjú tehetséges játékos június 25-én kapcsolódott be a felkészülésbe.

Gőzerővel készül történetének első NB I-es bajnokságára városunk felnőtt csapata. Két játékos, Horváth Tamás, valamint Melczer Vilmos már a felkészülés első napján együtt edzett a társakkal, míg Búrány Zoltán az alapozás második napjától készül Mezőkövesden. A Szabadkán született 23 esztendős védekező-középpályás Szegeden, a Tisza Volán csapatában kezdte a pályafutását, ahol 11 évig futballozott.
Ezt követően két évig a DVTK, egy évig a Szolnok, majd két évig a Szombathelyi Haladás csapatát erősítette.
A labdarúgó a szombathelyi gárdát hagyta el Mezőkövesdért. Búrány Zoltánnal Hagyacki József ügyvezető-elnök vette fel a kapcsolatot. A klub vezetői rövid idő alatt megegyeztek a játékossal, így lényegében a felkészülés elejétől a csapattal edzhet. A szerződés aláírására a tervek szerint ma kerül sor.


Nagy tervekkel jött


A labdarúgó komoly tervekkel érkezett városunkba. Az egyik célja, hogy minél több találkozón léphessen pályára és jó játékkal segítse a csapatot a bennmaradás kiharcolásában. A játékos pozitív benyomásokat szerzett a csapatról és úgy látja, hogy együttesünk komolyabb nehézségek nélkül meghosszabbíthatja az első osztályú tagságát. Búrány Zoltán védekező-középpályásként, valamint a védelem jobb oldalán is otthonosan érzi magát.


Intenzíven készülnek

Két és fél nap telt el a felkészülésből. A keret tagjai összesen négy edzést teljesítettek szerda délig. Véber György vezetőedző elégedett az eddig elvégzett munkával. szakember tapasztalatai szerint az első héten általában döcögősen indul a munka, ezzel szemben jó ritmusú és lendületes edzéseken van túl a csapat, így elégedett az eddig látottakkal.

Véber György a játékoskeret új tagjairól is elmondta véleményét. Horváth Tamás, Melczer Vilmos és Búrány Zoltán egyaránt nagy erősítést jelent a csapat számára. Melczer Vilmos érkezése azért is nagyon fontos, mert a középpálya baloldalán mindenképpen szükség volt egy rutinos, technikás és gyors labdarúgó leigazolására.


Jövő héten bővül a keret

George Menougong július 1-jén tér vissza szabadságából. A bajnokcsapat tagja mellett a jövő héten új játékosok csatlakozhatnak az együtteshez. A korábbi bejelentések alapján nagy valószínűséggel Balajti Ádám, Németh Norbert, valamint Gévay Zsolt érkezésére lehet számítani. A szerdai napon három fiatal ukrán futballistát is teszteltek a szakmai stáb tagjai, akik minden bizonnyal nem fognak Mezőkövesden maradni.


Edzőtábor, edzőmeccsek

Ami a felkészülés első hetét illeti, hétfőn egy tréning, kedden, szerdán és csütörtökön két edzés szerepel a programban. Labdarúgóink a hét utolsó munkanapján délelőtt edzenek, míg szombaton 11 órától egy bemutató mérkőzés keretében a megyei II. osztályú Sajószögeden lépnek pályára. „A vasárnapi szünnapot követően hétfőn folytatódik a felkészülés. A hét első napján egy tréninget fogunk tartani, azután napi két edzés vár a csapat tagjaira. A jövő heti programot július 6-án, szombaton 18 órakor a DVTK elleni edzőmérkőzéssel fogjuk lezárni, majd július 8-ától két hétig Tatán edzőtáborozunk. A Tatán töltött két hét lesz a bajnoki felkészülés csúcspontja.” – mondta el a menetrendet Véber György.

A kéthetes tatai edzőtábor programjában az edzések mellett több felkészülési találkozó is szerepel. Együttesünk a tervek szerint július 10-én a román első osztályú, tavaly Európa Ligában szereplő Gaz Metan Medias csapatával, míg július 13-án az NB II-es Gyirmót gárdájával fog játszani. Az edzőtábor második hetének menetrendje még szervezés alatt áll, de jó esély van arra, hogy labdarúgóink egy osztrák és egy szlovák első osztályú együttes ellen is lemérhessék, hogy hol tartanak a felkészülésben. Csapatunk tagjai az utolsó héten ismét hazai környezetben fogják gyűjteni az erőt. Véber György tanítványai július utolsó hétvégéjén kezdik meg a bajnoki szereplésüket az MTK otthonában.

Kapcsolódó hírek