Ugrás a tartalomhoz

Egyre közelebb a befejezéshez (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Egyre közelebb van a szennyvízhálózat befejezése Mezőkövesden. A beruházás munkálatai 75%-os készültségi állapotban vannak jelenleg.

A szokatlanul csapadékos tavaszi időjárás a város két területén kisebb lemaradásokat okozott. A Hídépítő Zrt. szakemberei a közelmúltban nagy erőkkel vonultak fel a Gaál István úton, valamint a Budai Nagy Antal úton, ahol a gerincvezetékek lefektetése zajlik. „A projekt munkálatai közül a vezetékhálózat háromnegyed részét elvégezték, melynek a minősítése is elkészült. Az átemelők építése 50%-os készültségben van, ami azt jelenti, hogy a kisebb átemelőket lesüllyesztettük, ezeknek már a gépészeti szerelése zajlik. A Dohány úti átemelő előkészítése befejeződött, míg az átemelő kivitelezése és lesüllyesztése várhatóan a hónap második felében kezdődik meg.” – emelte ki Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke.

A vezetékhálózat építése az elkövetkezendő hetekben továbbra is gőzerővel folytatódik. Ezt követően a szakemberek az útburkolat helyreállításán dolgoznak majd, így augusztusban megkezdődhet az utak aszfaltozása. A Hídépítő Zrt. szakemberei a kisebb elmaradások ellenére tartani tudják az ütemtervet, tehát a projekt munkálatai az előírt határidőre be fognak fejeződni.


A hálózat még nem használható

A kivitelező cég vezetői és munkatársai továbbra is szeretnének mindenkit megkérni arra, hogy még ne kössenek rá a meglévő hálózatra, ugyanis a vezetékrendszerbe kerülő szennyvíz eltávolítása jelentős mértékben hátráltatja a kivitelezést és a projekt költségét is növelheti. A szennyvízrendszerre történő rákötés megkezdéséről mindenki tájékoztatást fog kapni Mezőkövesd Önkormányzatától, illetve a Városgazdálkodási Zrt.-től.
A projekt a „Mezőkövesd Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése a lakosság életminőségének javítása és a települési környezet védelme érdekében” című Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.

Kapcsolódó hírek