Ugrás a tartalomhoz

Rosszkor rossz helyen

Mezőkövesd hírei

A NAV adóellenőrei a helyszíni ellenőrzéskor gyakran hallják azt a vizsgált adózóktól, hogy „pont most romlott el…”, „éppen most akartam intézni…”, „egyébként mindig betartom…” és „még soha nem fordult elő ilyen”.

A revizorok általában éppen akkor ellenőrzik az egyébként máskor mindig szabályosan működő gazdálkodót, amikor valami rendkívüli esemény történt.

Nemrég egy ellenőrzés alkalmával azonban furcsán hangzottak volna ezek a kifogások. A NAV kollégái egy autószervizben a gumicsere végét várták, miközben valaki betévedt a műhelybe és különböző ”márkás” parfümöket árult. Az árus szerencsétlenségére győzködni sem nagyon kellett az adóellenőröket, így a gumiszerelést követően parfümöt is vásároltak. A gyors ügylet után a revizorok bemutatkoztak és megkezdték az ellenőrzést. Természetesen a parfümárus semmilyen bizonylatot nem állított ki a vásárlás ellenértékéről, sőt adószáma sem volt a tevékenysége folytatásához. Mivel az árusított illatszerek eredete tisztázatlan volt – állítólag számla nélkül a ”kínai” piacról származtak – a revizorok értesítették a pénzügyőr kollégákat, akik a helyszínen az árukészletet lefoglalták és áru hamis megjelölése miatt szabálysértési eljárás indítottak.
A revízió összességében bejelentkezési, illetve bizonylat kiállítási kötelezettség elmulasztását állapította meg, melynek következtében mulasztási bírság kiszabása várható.

Nem csak a revizorok lehetnek rosszkor, rossz helyen!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

dr. Körtvélyesi Zsuzsanna
Sajtóreferens, Főosztályvezető
Tel: 06/30-518-6097

Kapcsolódó hírek