Ugrás a tartalomhoz

Legyőztük a Vasast

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Vasas FC 2-0 (1-0)

Győzelmet aratott az első „tatai” edzőmérkőzésén városunk felnőtt labdarúgócsapata. Véber György együttese a nagy múltú fővárosi gárda ellen lépett pályára a Tatai Edzőközpontban július 10-én.

Az élvonal rajtjára készülő labdarúgóink július 8-tól 22-ig Tatán hangolnak a bajnokság nyitányára. A felkészülés jegyében az edzések mellett négy összecsapáson gyakorolhatják a taktikát Szántaiék. Csapatunk a DVTK ellen lejátszott (0-1) mérkőzéshez hasonlóan két teljes sorral játszotta le a találkozót. A fővárosi alakulatban több próbajátékos is lehetőséget kapott a bizonyításra, köztük a mezőkövesdi nevelésű Barzsó Attila, aki az elmúlt években Debrecenben, illetve a hajdúsági gárda fiókcsapatában, Létavértesen futballozott.
Az összecsapás első helyzete a piros-kékek előtt adódott, azonban a gyors jobboldali akció végén Szántai a berobbanó Zamostny elől tisztázott a 11. minutumban. A válasz nem késett sokáig, ugyanis az első negyedóra végén Lucas Balajtit megelőzve labdát szerzett, de Balajti azonnal visszatámadta a brazil védőt, aki az utolsó pillanatban szögletre mentett. A következő negyedórában két ígéretes fővárosi akció is Szántai jó érzékű közbe avatkozása miatt fejeződött be, majd az első félóra vége előtt Búrány beadása után Lucas mentett önfeláldozóan Balajti elöl. Labdarúgóink az első félidő vége előtt 10 perccel megszerezték a vezetést. Melczer jobb oldali szöglete után a Vasas védelme leblokkolt és a középen tisztán maradt Gévay mintegy 8 méterről könnyedén bólintott Németh kapujába. A játékrész hajrájában Szántai előbb Zamostny lövését hárította szép vetődéssel, majd Szedlár elől mentett lábbal. A félidő zárásaként Balajti lövését hárította magabiztosan a Vasas hálóőre.


Sorcsere után újabb gól


A szünetben mindkét csapat teljes sort cserélt, így lényegében két „új” csapat lépett a gyepszőnyegre. A második játékrészben hosszú ideig a két 16-os között zajlott a játék, a kapusoknak nem akadt védeni valójuk. Az első említésre méltó esemény a két csapat tavaszi bajnoki találkozóján két gólt jegyző Petneházi nevéhez fűződött. A kövesdi középpályás félpályáról kapura emelt labdáját a kissé kint álló Hermány csak óriási bravúrral tudta kipiszkálni a léc alól a 68. percben. Tíz perccel később eldőlt a találkozó. Egy baloldali akció végén Menougong futotta le Marcseket, majd az alapvonalról középre lőtt, ahol a lendületből érkező Irhás mintegy 7-8 méterről a kapuba továbbította a játékszert. A hátralévő percekben a Vasas mindent megtett a gólszerzés érdekében. A 80. percben Dosso életerős bombája csattant a jobb kapufán, majd pár perccel később Vida lőtt az oldalhálóba nagy ziccerben. A találkozó utolsó percében Lucas visszafejelt labdája Dossoról visszapattant a brazil védő elé, aki ugyan bevette Ficsór kapuját, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Együttesünk összességében biztató teljesítménnyel diadalmaskodott 2-0-ra a felkészülési mérkőzésen.


Folytatás szombaton

Együttesünk legközelebb július 13-án, szombaton 11 órától a Dunaújváros csapatával fog találkozni. Az edzőtábor második hetében két első osztályú csapattal játszanak edzőmérkőzést Petneháziék, akik július 17-én, szerdán 17 órától a Paks, míg 19-én, pénteken 16 órától a Budapest Honvéd együttese ellen mérhetik le, hogy hol tartanak a felkészülésben.

Edzőmérkőzések Tatán:

07.10. Mezőkövesd Zsóry – Vasas 2-0 (1-0)
07.13. (szombat) 11 óra: Mezőkövesd Zsóry – Dunaújváros
07.17. (szerda) 17 óra: Mezőkövesd Zsóry – MVM Paks
07.19. (péntek) 16 óra: Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd


Szurkolói busz az MTK ellen

A bajnokság július 27-én, szombaton 19 órakor kezdődik csapatunk számára, amikor is az MTK vendégeként lépnek majd pályára Dobosék Budapesten. Együttesünk történetének első élvonalbeli összecsapására szurkolói busz indul. A buszra személyesen a Városi Sportcsarnokban lehet jelentkezni. Emellett e-mailben az msefoci@citromail.hu címen, vagy a szurkolói oldal facebookos oldalán, a szurkolói oldal MSE Zsóry-n jelezhetik részvételi szándékukat. Az utazás várható költsége személyenként 1800 Ft lesz.


Jelentkezés az MTK elleni mérkőzésre:


Személyesen: Városi Sportcsarnokban
E-mailben: msefoci@citromail.hu
Facebook: Szurkolói Oldal MSE Zsóry


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Vasas FC 2-0 (1-0)
Tata, 150 néző, vezette: Kovács Gábor (Becséri G., Fehér M.)
Mezőkövesd I. félidő: Szántai - Búrány, Szalai, Gévay, Éles - Farkas B., Németh N., Melczer, Bognár - Hamar, Balajti. Vezetőedző: Véber György.
Mezőkövesd II. félidő: Ficsór - Hegedűcs Cs., Bagi, Hegedűs D., Lakatos - Sigér, Dobos, Irhás, Petneházi - Menougong, Olasz.
Vasas I. félidő: Németh G. - Görgényi, Izing, Lucas, Engel - Szedlár, Cseke, Gál, Barzsó - Zamostny, Ádám. Vezetőedző: Dirk Berger.
Vasas II. félidő: Hermány - Horváth L., Lucas, Izing, Marcsek - Jákó, Recklet, Horia, Nagyházi - Dosso, Vida.
Gólok: Gévay (35.p), Irhás (77.p)

Kapcsolódó hírek