Ugrás a tartalomhoz

Kecskeméti diadal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Kecskemét csapata hódította el a Matyó Kupát ebben az évben. A 38. alkalommal megrendezett viadalon felemásan szerepeltek a kövesdi bokszolók.

A nagy hagyományokkal rendelkező eseményen 24 egyesület 112 indulóval vett részt a Városi Sportcsarnokban július 13-án. A magyar csapatok mellett a Szlovákiából érkező Losonc együttese is képviseltette magát. A versenyen dr. Hajdu András, a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezetőhelyettese köszöntötte a sportolókat. A viadal huszonnégy fiatal sportoló bemutató mérkőzésével kezdődött. A házigazda Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó szakosztályát Paczók Ottó és Paczók Patrik képviselte.


Felemás szereplés

A Matyó Kupa keretében összesen 44 mérkőzést rendeztek meg. A kövesdi sportolók közül Mizser Marcell és Paczók Erik szép győzelmet aratott, míg Szitai Dániel, Kódor Zoltán és Baranyi Dénes vereséget szenvedett.
Az Egri Sportiskolában sportoló mezőkövesdiek közül Balogh Elemér és Nagy Ferenc felülmúlta ellenfelét, a KSI-ben versenyző Lőrincz Márk betegség miatt nem tudott részt venni a versenyen.
A Matyó Kupa csapatversenyét a Kecskemét nyerte meg 44 ponttal a 36 pontos Egri SI és a 22 egységet szerző Nyíregyháza előtt. A Tállai András által fölajánlott díjak közül a Mezőkövesd Város Különdíját Paczók Erik vehette át, míg a legjobb kövesdi bokszolónak járó serleget Mizser Marcell kapta meg. A díjakat dr. Hajdu András, a Mezőkövesdi Járási Hivatal helyettes vezetője adta át a csapatoknak és a versenyzőknek. „A verseny színvonala ugyan hullámzó volt, de a résztvevők létszáma azt bizonyítja, hogy a Matyó Kupa nagyon népszerű és a megítélése nagyon jó a csapatok között. Mindenképpen örömteli, hogy az indulók közül senki sem panaszkodott a lebonyolításra és a pontozóbírók teljesítményére. Ami a kövesdi bokszolókat illeti, sajnálom, hogy a fiatalok közül mindössze ketten tudtak bemutatkozni. A Matyó Kupán indulók közül mindenki jó teljesítménnyel rukkolt ki, egyedül Birinyi Dénes sima veresége okozott számomra egy kis csalódást.” – mondta Tóth József, a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívóinak edzője.

A mezőkövesdi bokszolók eredményei:

serdülő 65 kg: Holló Bence (Salgótarján) - Mizser Marcell (a II. menetben TKO-val győzött Mizser)

junior 54 kg: Fodor Tibor (Gyöngyösi AK) - Paczók Erik (az I. menetben TKO-val győzött Paczók)

ifi 69 kg: Horváth Renátó (Kecskemét) - Szitai Dániel (Horváth győzött pontozással)

ifi 75 kg: Kurucz István (Kecskemét) - Birinyi Dénes (a II. menetben Birinyi feladta)

felnőtt 54 kg: Kódor Zoltán - Babós László (Kiskunhalas) pontozással győzött Babós

junior 54 kg: Balogh Elemér (Eger) - Vánszkú Attila (az I. menetben TKO-val győzött Balogh)
junior 50 kg: Virbán Martin (Nagyréde) - Nagy Ferenc (Eger) (pontozással győzött Nagy)

Kapcsolódó hírek