Ugrás a tartalomhoz

A Paks is kapitulált (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – MVM Paks 3-1 (2-0)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata az élvonalban szereplő Paks ellen. A felkészülés jegyében megrendezett összecsapáson Balajti, Menougong és Irhás vette be a dunaparti együttes hálóját.

Csapatunk a harmadik előkészületi mérkőzését játszotta le a Tatai Olimpiai Edzőközpontban július 17-én. Szántaiék számára az elmúlt években több szép sikert is elért atomvárosiak elleni találkozó ígérkezett a legnehezebbnek, mivel a paksiak Tököli és Lázok kivételével a legerősebb összeállításukban érkeztek Tatára. A mérkőzés előtt az egyaránt másodosztályú Vasas (2-0) és Dunaújváros (4-2) ellen sikerült győzelmet aratniuk Búrányéknak, így labdarúgóink magabiztosan várhatták az újabb erőfelmérőt.

A Paks ellen lejátszott találkozó első helyzete a zöld-fehérek előtt adódott a 3. percben. A kövesdi hátsó alakzat tagjai nem voltak kellően határozottak, így Simon a védők kíséretében egy emeléssel próbálkozott, azonban a játékszer kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret. Az összecsapás 7. percében Menougong lépett ki a jobb oldalon, majd egy szép csel után Bognárhoz passzolt. A középpályás a labdaátvétel után laposan nagy erővel vette célba a paksi ketrecet, de Csernyánszki nagy bravúrral kiütötte labdát. A veszély nem múlt el, hiszen a játékszer éppen Balajti elé került, aki a kipattanó labdát közelről a hálóba vágta. A gól után nagy fölénybe kerültek labdarúgóink, amely újabb helyzetekben mutatkozott meg. A vezetés megszerzését követően alig két perccel Balajti növelhette volna tovább az előnyt, viszont Csernyánszki jó érzékkel hatástalanította a csatár bombaerős lövését. Újabb egy perc elteltével egy előreívelést követően Menougong csúsztatása után a felső lécen csattant a játékszer. Az első negyedóra végén már a kapufa sem mentette meg a paksiakat a góltól. Egy gyors kövesdi akció közben Balajti kapott remek passzt a 16-oson belül, majd lágyan Menougong elé tálalt, aki a labdaátvétel után közelről a jobb felső sarokba bombázott. A félidő további részében kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben.

Fordulás után a Paks azonnal szépített. Heffler sarokrúgását követően a középen előrehúzódó Nyáriról mindenki megfeledkezett és a paksi védő remek mozdulattal csúsztatott a kövesdi hálóba úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a gólvonal mögé. A szépítő találat megfogta labdarúgóinkat. Az atomvárosiak fölényben játszottak és több ígéretes szituációt is kialakítottak, de a kitűnően működő kövesdi védőfal hatékonyan állította meg a paksi rohamokat. Az 55. minutumban egy villámgyors mezőkövesdi kontra futott végig a pályán, melynek végén Bognár indította kitűnően Menougungot. A támadó visszagurított az alapvonalról, de a középen lendületbből érkező Balajti elől Éger az utolsó pillanatban kivágta a játékszert. Véber György csapata újabb 10 perc elteltével ismét nagy helyzetet alakított ki, azonban Olasz gyönyörű átadását követően Hamar lövését megfogta Molnár Péter. A mérkőzés vége előtt öt minutummal egy nagy kapu előtti kavarodás végén Irhás elé került a labda, aki néhány jó csellel betört a 16-oson belülre és nagy erővel a kapuba bombázott. Az utolsó percekben két ígéretes paksi szabadrúgás okozott még veszélyt, de Szántai mindkétszer belepiszkált a jól helyezett lövésekbe, így a zöld-fehérek nem tudták minimalizálni a vereségüket. Együttesünk a mérkőzés nagy részében irányította a játékot és összességében teljesen megérdemelten győzte le Horváth Ferenc csapatát.
Labdarúgóink még egy felkészülési mérkőzést fognak lejátszani Tatán. A Budapest Honvéd vegyes csapata ellen július 19-én, pénteken 16 órakor lépnek pályára Bagiék.


Szurkolói busz a sporttörténeti összecsapásra!

A bajnokság július 27-én, szombaton 19 órakor kezdődik csapatunk számára, amikor is az MTK vendégeként lépnek majd pályára Dobosék Budapesten. Együttesünk történetének első élvonalbeli összecsapására szurkolói busz indul. A buszra személyesen a Városi Sportcsarnokban lehet jelentkezni. Emellett e-mailben az msefoci@citromail.hu címen, vagy a facebook-on, a szurkolói oldal MSE Zsóry-n jelezhetik részvételi szándékukat. Az utazás várható költsége személyenként 1800 Ft lesz.


Jelentkezés az MTK elleni mérkőzésre:

Személyesen: Városi Sportcsarnokban
E-mailben: msefoci@citromail.hu
Facebook: Szurkolói Oldal MSE Zsóry


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - MVM-PAKS 3-1 (2-0)

Tatai Edzőközpont, 70 néző

MSE: Szántai - Hegedűs Cs., Gévay, Hegedűs D. (Szalai 53.p), Éles - Farkas (Irhás 77.p), Dobos (Búrány 46.p)- Bognár (Sigér 59.p), Melczer, Menougong (Hamar 59.p)- Balajti (Olasz 59.p). Vezetőedző: Véber György
Paks: Csernyánszki (Molnár P. 46.p) - Fiola, Éger (Kovács G. 58.p), Nyári, Szabó J. (Báló 50.p) - Kecskés T. - Hullám, Bori, Bartha, Heffler (Kiss T. 53.p) - Simon A. (Eppel 58.p). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólok: Balajti (7.p), Menougong (15.p), Irhás (85.p), ill. Nyári (47.p)

Kapcsolódó hírek