Ugrás a tartalomhoz

Szépül a Sportpálya (videóval)

Mezőkövesd hírei

A terveknek megfelelő ütemben zajlanak a Városi Sportpálya fejlesztési munkálatai.

Az NB II-es bajnokság befejezése után gőzerővel kezdődött meg a Sportpálya felújítása és bővítése. A játéktér 15 méterrel történő eltolása mellett a lelátók, a világítás és a klubház átalakítása is elindult június első heteiben. Az elmúlt másfél hónapban rohamléptekben zajlott a beruházás. A világítás építésével kapcsolatban a kandeláberek talapzatának betonozása hozzávetőleg két héttel ezelőtt elkészült. A világítótestek megérkeztek és a kábelek lefektetése mellett napokon belül a tartó oszlopok szerelési munkálatai is megkezdődhetnek.

A lelátó építése szintén gőzerővel zajlik. A játéktér három oldalon teljesen körbe lesz építve betonelemes lelátóval, egyedül a Széchenyi út felől alakítanak ki ideiglenesen mobil nézőteret. A nézőtér építése, illetve bővítése előrehaladott állapotban van. A  Városi Sportcsarnok, valamint a Dohány út felől már a betonelemek elhelyezésének utolsó szakaszában tartanak a szakemberek. A klubház felőli oldalon napokon belül szintén megkezdődhet a speciális betonlapok elhelyezése. A Lakótelep felőli nézőtér alatt épülnek a mellékhelyiségek. A lelátót erről a szakaszról is meg lehet majd közelíteni, hiszen a lelátó mögött lépcsőket fognak építeni.

A klubház fejlesztése szintén látványos szakaszhoz érkezett, ugyanis egy héttel ezelőtt elkezdődött az emeletráépítés. A kivitelező cég szakemberei az épület tetején folyamatosan húzzák fel a falakat, miközben az alsó szinten a víz és villanyvezetékek cseréje és átépítése befejeződött. Bízzunk benne, hogy minden fejlesztés elkészül augusztus közepéig. A tervek szerint az első osztályú pontvadászat 4. fordulójában, a Pápa ellen már a megújult Városi Sportpályán futhatnak majd ki a csapatok augusztus 17-én, 19 órától.

Kapcsolódó hírek