Ugrás a tartalomhoz

Az egy nyomon haladó járművek fokozott rendőri ellenőrzése

Mezőkövesd hírei

Az egy nyomon haladó járművek vezetőinek fokozottabb védelmét szem előtt tartva, az általuk okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2013. július hónaptól fokozott, sorozatszerű ellenőrzést végez.

Az akció során az intézkedő rendőrök kiemelten a legfőbb baleseti okok megakadályozására helyezik a hangsúlyt. Ezért a vonatkozó általános szabályok betartásán túl ellenőrzik
az ittasságot,
az elsőbbségi és kanyarodási szabályokat, valamint
a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő szabálytalan áthaladást.
a vasúti átjáróban történő közlekedést,

Megyénk közútjain 2013. július hónapban nem múlt el olyan nap, amikor egy nyomon haladó jármű vezetője ne lett volna feltételezett okozója vagy sértettje sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek. Az is megállapítható, hogy több esetben a kétkerekű vezetője egy nyomon haladó járművezető nem rendelkezett a biztonságos közlekedéshez szükséges megfelelő KRESZ alapismeretekkel, megfelelő vezetői igazolvánnyal, engedéllyel, valamint szeszes italtól befolyásolt állapotban közlekedett.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. július hónapban egy anyagi káros és egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset feltételezett okozója volt kerékpárt vezető személy. Illetékességi területünkön kettő esetben került sor ittas vezetés miatt közigazgatási eljárás lefolytatására kerékpár vezetőkkel szemben.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kerékpárosok (elektromos kerékpárosok) segédmotoros kerékpárosok, motorkerékpárosok közlekedésének, ellenőrzésére, a járművezetők testi épségének megóvása, és szabályos közlekedésük elősegítése érdekében.   

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ez úton is felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az elektromos kerékpár gépi meghajtású járműnek minősül abban az esetben, ha a jármű vezetője a kerékpár gépi meghajtását üzemeltetve közlekedik azzal.

Kapcsolódó hírek