Ugrás a tartalomhoz

A végéhez közeledik a beruházás (videóval)

Mezőkövesd hírei

Folyamatosan zajlanak a szennyvízberuházás munkálatai Mezőkövesden. Az elmúlt napokban a Gaál István úton is megkezdődött a gerincvezetékek lefektetése.

A Hídépítő Zrt. szakemberei két körzet kivételével befejezték a gerincvezetékek lefektetését. A munkálatok a Gaál István út körzete mellett, a Budai Nagy Antal út – Eötvös út területét érintik. „A vezeték beépítése már 86%-ban elkészült a városban. A lefektetett vezetékek mintegy 90%-ának a minősítése is megtörtént. Ezeken a területeken megkezdhetjük az utak helyreállítását. Reményeink szerint augusztus közepén az aszfaltozási munkálatok is elindulhatnak.”  – hangsúlyozta Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke.

ÉPÜLNEK AZ ÁTEMELőK A gerincvezetékek lefektetése a tervek szerint szeptemberben befejeződik. Abban az esetben, ha elkészülnek szeptemberben, akkor az aszfaltozási munkálatok nagy valószínűséggel még ebben az évben befejeződhetnek. Az átemelők építése szintén jó ütemben zajlik. Az átemelők 60–70%-os állapotban vannak. A szerkezetépítés lényegében befejeződött, jelenleg a gépészeti munkálatok végzik a szakemberek. Ezt követően még néhány technikai feladatot kell végrehajtani, illetve el kell végezni a szennyvízrendszerre történő rákötést.

A vezetékhálózat építése az elkövetkezendő hetekben is gőzerővel folytatódik. A kivitelező cég vezetői és munkatársai továbbra is szeretnének mindenkit megkérni arra, hogy még ne kössenek rá a meglévő hálózatra, ugyanis a vezetékrendszerbe kerülő szennyvíz eltávolítása jelentős mértékben hátráltatja a kivitelezést és a projekt költségét is növelheti. A szennyvízrendszerre történő rákötés megkezdéséről mindenki tájékoztatást fog kapni Mezőkövesd Önkormányzatától, illetve a Városgazdálkodási Zrt.-től.
A projekt a „Mezőkövesd Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése a lakosság életminőségének javítása és a települési környezet védelme érdekében” című Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.

Kapcsolódó hírek