Ugrás a tartalomhoz

Beért a munka gyümölcse

Mezőkövesd hírei

Több mázsa zöldséget, konyhakerti növényt takarítottak már be az önkormányzati földeken. A Mezőgazdasági startmunkaprogram keretében mintegy 21 fő számára nyújt munkát a település.

Mezőkövesd Város Önkormányzata az elmúlt esztendő jó tapasztalataiból kiindulva idén is részt vett a Kormány által biztosított startmunkaprogramban. Ennek településünkön több pillére is működik, köztük a mezőgazdasági program, amelyben idén 21 fő számára adnak munkát. Ebben az évben a kezdeti sikereken felbuzdulva már nagyobb területet művelnek meg a közmunkások, és többféle zöldséget, alapanyagot termelnek meg. Augusztus elején elkezdődtek a betakarítási munkálatok.
„Eddig 5,5 mázsa uborkát, 2,5 mázsa zöldbabot, 1,5 mázsa zöldborsót adtak már le az Élelmezési Központnak. Emellett még hátra van még a rengeteg vöröshagyma és a 2,5 hektáron megtermelt burgonya betakarítása. Úgy gondolom, hogy ez a program beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen az ott dolgozók értékes munkát végeznek. Mindemellett az Élelmezési Központ szempontjából pedig költséghatékonyságot eredményez.” – vázolta fel az idei eredményeket dr. Fekete Zoltán polgármester.
Az Önkormányzat jövőre is szeretné folytató ezt a programot. Céljuk, hogy még több munkavállaló bevonásával, még nagyobb területen, még több alapanyagot tudjanak előállítani. A tervek között szerepel, hogy a vöröshagyma, a burgonya, a savanyúnak való uborka mellett jövőre céklát, cukkinit és többféle tököt is termesztenek majd a földeken.

Kapcsolódó hírek