Ugrás a tartalomhoz

Tíz percen múlt a pontszerzés

Mezőkövesd hírei

DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)

A 80. percben kapott góllal szenvedett vereséget városunk felnőtt labdarúgócsapata Debrecenben. Együttesünk összességében jól helyt állt Magyarország egyik legerősebb csapata ellen.

Rendkívül nehéz feladat várt Véber György együttesére az OTP Bank Liga 2. fordulójában. Csapatunk az MTK ellen 3-0-ra elvesztett összecsapás után ismét idegenben lépett pályára, méghozzá a Magyar Kupa címet védő Debrecen otthonában augusztus 4-én. A DVSC-TEVA a 2000-es évek legeredményesebb együttese. A hajdúságiak az elmúlt 10 évben hatszor végeztek a bajnokság élén, miközben 20 év alatt ötször megnyerték a Magyar Kupát is. A csapat 2009-2010-es Bajnokok Ligájában is letette a névjegyét, ugyanis az FTC után második magyar csapatként feljutott a BL főtáblájára. Egy évvel később az Európa Liga főtáblájára is beverekedte magát a hajdúsági gárda. A Loki tavaly ugyan elmaradt a várakozásoktól, de idén az Európa Ligából történt korai kiesés ellenére ismét meghatározó szerepet tölthet be a pontvadászatban.


Viharos hazai kezdés

A piros-fehérek kiválóan indították a bajnokságot, hiszen Kondás Elemér tanítványai hazai pályán 7-1-re diadalmaskodtak a Kaposvár ellen. Ennek fényében is embert próbáló feladat várt Szalaiékra. A mérkőzés első 15 perce igazolta a várakozásokat. A Loki azonnal nekiesett csapatunknak és Korhut 17 méteres lövése után csak a kapufa mentette meg együttesünket a góltól a 2. minutumban. Három perccel később Sidibe csúsztatását védte bravúrral Szántai, majd közvetlenül ezután Morozov duplázását tolta ki a léc alól a végig ihletett formában védő kövesdi hálóőr. A debreceni rohamok újabb helyzeteket eredményeztek. Szántai a 7. percben Sidibe éles szögből leadott lövését védte lábbal, majd alig egy minutummal később Lázár közeli fejesét paskolta szögletre. A kövesdi szurkolók a 12. percben újra Szántai nevét skandálták, aki Kulcsár 6 méteres lövését ütötte ki elvetődve, majd Bódi ziccerénél is jól zárta a szöget.

A folytatásban valamelyest alább hagyott a piros-fehérek lendülete, ezzel együtt több nagy hazai lehetőség is kimaradt. Alig félóra elteltével Szakály cselezett ki két védőt, de lövése elzúgott a kapu mellett. Tíz perccel az első játékrész vége előtt Kulcsár kapott jó indítást a leshatáron, majd 12 méterről kevéssel a kapu mellett gurította el a labdát. Az első veszélyes kövesdi lehetőségre egészen a 47. percig kellett várni, ekkor Bognár lőtt éles szögből, azonban a labda elzúgott a kapu mellett.


Kiegyenlítettebb játék

Fordulás után lényegesen kiegyenlítettebb játékot láthattak a nézők. Az 54. percben egy remek kövesdi akció végén Olasz éppen csak lemaradt egy beadásról. A játékrész első debreceni lehetősége az 58. percben alakult ki, amikor is Szakály beadását Volas 4 méterről mellé fejelte. Ezt követően jobbára a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A mérkőzés vége előtt 10 perccel egy emberként ugrottak talpra a hazai nézők, miután a csereként beállt Dombi beadása után Szakály 15 méteres kapáslövése egy védőn megpattanva kötött ki a kövesdi hálóban. A gól után együttesünk mindent megtett a gólszerzés érdekében, de igazán veszélyes lehetőséget nem sikerült kialakítani a piros-fehérek kapuja előtt. A több helyzetet kidolgozó Debrecen a játék képe alapján megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, de dicséret illeti együttesünket, hiszen labdarúgóink hatalmas küzdelemre késztették Magyarország egyik legerősebb csapatát.


Folytatás Kecskeméten

Véber György együttese legközelebb Kecskeméten fog pályára lépni. A KTE Phoenix Mecano – Mezőkövesd Zsóry összecsapás augusztus 10-én, szombaton 16.30-kor kezdődik Bács-Kiskun megye székhelyén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)
Debrecen, 3200 néző, vezette: Vad II (Erős, ifj. Tóth)
DVSC: Verpecz - Lázár, Mészáros, Morozov, Korhut - Bódi, Zsidai, Bouadla (Dombi), Kulcsár - Sidibe (Sidibe), Volas (Horváth). Vezetőedző: Kondás Elemér
MSE: Szántai - Hegedűs Cs. (Búrány), Szalai, Hegedűs D., Éles - Menougong (Hamar), Dobos, Bognár (Petneházi), Farkas, Melczer - Olasz. Vezetőedző: Véber György
Gól: Szakály (80. perc)

Kapcsolódó hírek