Ugrás a tartalomhoz

Elkészült az energetikai beruházás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megtörtént a Polgármesteri Hivatal „A” épületét érintő energetikai beruházás hivatalos műszaki átadása és átvétele, így augusztus 1-jétől már megújult és energiatakarékosabb környezetben dolgozhatnak az intézményben.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot a Hivatal épületének fejlesztésére. A város „Épületenergetikai fejlesztés megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva a Polgármesteri Hivatal „A” épületében Mezőkövesden” című pályázata sikeresen szerepelt, így a Polgármesteri Hivatal „A” épületében mintegy 47 millió forint értékű munka valósulhatott meg, amelyhez európai uniós forrásból mintegy 39,7 millió támogatást ítélt a közreműködő szervezet.
A több mint 60 éve létesült épület falainak szigetélése, a kazánházban található 4 gázkazán lecserélése, a nyílászárók cseréje, valamint 24 darab napkollektor beszerelése történt meg a beruházás keretében.
A munkát a Szilvási Építő Kft. végezte el, akik áprilisban vették át a munkaterületet és nagy lendülettel végezték el a munkát, így a nyílászárók cseréjét, a fűtésrendszer korszerűsítését, a napkollektorok beépítését és a homlokzat javítását is határidőre elvégezte a kivitelező cég, így határidőre, július 30-ra át is adták a Hivatal megújult épületét.

Kapcsolódó hírek