Ugrás a tartalomhoz

Költséghatékonyabb és megújult sportlétesítmény (videóval)

Mezőkövesd hírei

Megújult és energiatakarékosabb környezetben vághat neki az idei szezonnak városunk NBI-es felnőtt kézilabda-csapata, hiszen elkészült a Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot a Városi Sportcsarnok épületének energetikai fejlesztésére. A város „Épületenergetikai fejlesztés megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva a Mezőkövesdi Városi Sportcsarnokban” című, KEOP-4.9.0/11-2011-0170 azonosító számú pályázata nyert, így európai uniós támogatás révén valósulhat meg az intézményben a beruházás. Mintegy 91 millió forint uniós támogatással összesen 107 millió forint összértékű fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban a sportlétesítményben, amely során korszerű hőszigetelt nyílászárókat, hőszigetelést és napkollektorokat kapott az épület. Emellett a sportcsarnok teljes homlokzata is megújult.
A kivitelező cég, a Szilvási Építő Kft. áprilisban vette át a munkaterületet, és a kezdte el a munkát. Elsőként a külső homlokzat vakolatleverése történt meg, majd pedig elvégezték a lokális vakolatjavításokat is. Ezt követen a nyílászárók cseréjét, a homlokzat szigetelését, majd pedig vakolását és színezését végezte el a kivitelező. Mindezzel párhuzamosan zajlottak az épületgépészeti munkálatok, az új, Vaillant épületgépészeti elemek beszerelése, az új fűtési rendszer kiépítése. Mindemellett 48 napkollektort kapott az épület.
A munkálatok a terveknek, az ütemezésnek megfelelően haladtak, így a cég tartani tudta a szerződésben szereplő július 31-ei határidőt. Ennek köszönhetően augusztus 1-jétől egy impozáns külsejű, korszerűbb, energiatakarékosabb létesítményben várják a sportolni vágyókat.

Kapcsolódó hírek